Az első bajnoki után eltiltást kapott az Újpest jégkorongozója

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 10:12
Keegan Dansereau (fehérben) nem tudta fékezni az indulatait a bajnoki hajrájában (Fotó: BJA HC)
Fejre irányuló támadás járt egy mérkőzésre szóló eltiltással a jégkorong Erste Ligában, az újpesti Keegan Dansereau az idénynyitón mutatott brutalitása miatt nem lehet ott a jégen a következő bajnokin.

Dansereau a BJA HC elleni bajnoki hajrájában ütközte le ellenfelét. Emiatt végleges fegyelmivel sújtották, és mivel az utolsó öt percen belül történt az eset, egy mérkőzésről eltiltották.

Az Erste Liga fegyelmi határozata idézi a Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) vonatkozó szabályát: „Nem létezik szabályosan végrehajtott fejre, nyakra irányuló támadás. Szabálytalan az ellenfél fejével való érintkezés, ha az ütközés során a fej volt a fő érintkezési pont, és az érintés elkerülhető volt. Jelen szabály felülírja az összes fejre vagy nyakra mért ütéssel kapcsolatos rendelkezést. Ha egy játékos felemelt fejjel korcsolyázik, a korongot birtokolja és felkészül egy esetleges ütközésre, akkor sincs az ellenfélnek joga a fejét vagy nyakát céloznia.”

Az Erste Liga versenyszabályzatában ez áll: „Ha egy játékos végleges fegyelmi büntetést kap az adott mérkőzés rendes játékidő utolsó 5 percén belül vagy az esetleges hosszabbítás során bármikor, automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltás kap.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik