Kajak-kenu: a honi szövetség is részese kíván lenni a Duna-stratégiának

Vágólapra másolva!
2010.06.28. 18:54
Címkék
Javában folynak az előkészületek, az akciótervek az Európai Bizottságon belül a Duna-stratégiával kapcsolatban. A stratégia hat Duna-menti EU-tag – Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Románia és Bulgária – különböző ágazatokban való együttműködéséről szól, célja, hogy erősítse a régió kohézióját, fejlessze a vízi közlekedést, a környezetvédelmet és a térségen belüli mobilitást.

A Duna-stratégia megvalósulása 2014-re predesztinálható, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek már most átfogó tervekkel, pályázati anyagokkal készül, hiszen részese kíván lenni a régió fejlesztésének, az értékek megteremtésének.

A szövetség egyik kulcsfontosságú feladatának tartja a vízi turizmus fejlesztését, és elkötelezetten lobbizik azért, hogy a kajak-kenu jelen legyen az iskolai oktatásban, hiszen így nemcsak a versenysport bázisát szélesítheti, hanem jó irányba tereli a tömegsporttal, az idegenforgalommal, a turizmussal és a környezetvédelemmel kapcsolatos fejlesztéseket is.

Ennek a háttérmunkának egyik első igen komoly állomása a vizezz.hu szabadidősport honlap létrehozása, valamint a Duna-stratégia projektben való részvétel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik