Kajak-kenu: Luca lesz Kovács Katalin kislánya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.06. 11:27
Kislánya lesz, Lucának hívják majd, számíthat Janics Natasa tanácsaira és motivált az újrakezdésre – Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mindezek mellett elmondta: érzi magában az erőt a szülés utáni folytatásra, ezért most azt tartja valószínűbbnek, hogy a riói olimpián is versenyezni fog. Terhessége előtt, a vébé után pihenésre vágyott, így minden „úgy történt, ahogy a mesében".

„Vannak további terveim az élsportban, megvan a motivációm, érzem fizikailag is az erőt magamban. Semmi sem lehetetlen, nagyon szeretem a sportágamat. Hogy ott leszek-e Rióban? Ezt még nem tudnám megmondani, nagy bátorság lenne megjósolni, mi lesz három év múlva. Egy biztos: egyáltalán nem zárom ki az olimpiai szereplést, most azt tartom valószínűbbnek, hogy visszatérek a játékokra. Kőkemény, erős az utánpótlás mögöttem, meg kell küzdeni a visszakerülésért, de nem érzem, hogy lejárt volna az időm” – mondta el Kovács Katalin. Kovács Katalin.

„A nyári vébé óta sokszor ültem hajóban, sokat eveztem a jó idő miatt. Ugyanakkor mindenképpen lazítani akartam Duisburg után, mert már egy ideje éreztem, hogy változásra, pihenésre van szükségem ahhoz, hogy élvezzem még az élsportot. Ezért szigorúan csak napi egyet edzettem, feltöltődés gyanánt – csak aztán hirtelen jött a terhesség, amiről évek óta álmodtam. Ez pedig nyugalmat adott nekem. Nehezebb lett volna a terhesség nélkül újra motiválni magamat. Ez úgy történt, mint a mesében” – fogalmazott az olimpiai bajnok kajakos.

„Most már száz százalékban kiderült, hogy kislányom lesz, aki a Luca nevet kapja majd. Jól érzem magam, minden a legnagyobb rendben, bár a terhesség első időszaka keményebb volt. Titokban tartottuk a dolgot, amíg teljesen biztossá nem vált, nehéz volt magamban tartani ezt a boldogságot. A családom után szép sorban elmondtam a sportágbélieknek, sőt felkerestem a szponzoraimat is, voltam a MOB-nál. A szülés előtt biztosan le kell majd állnom a kajakozással, de ameddig tudok, és jól esik a mozgás, addig csinálom. Beszéltem Janics Natasával is, aki nagyon boldog volt a hírtől és számíthatok a tanácsaira” – jelezte minden idők legsikeresebb kajakosnője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik