„Ez a szituáció rosszul volt kezelve” – Csipes Tamara az édesapja és Kozák Danuta közti feszültségről

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 21:22
Csipes Tamara még nem biztos a jövőjében (Fotó: Árvai Károly)
Csipes Tamara volt a Nemzeti Sportrádió vendége a Körkapcsolás című műsorban, ahol beszélt a nem mindennapi olimpiai felkészüléséről, illetve a sport és a magánélet körül zajló lelki megpróbáltatásokról is, amelyek befolyásolták a teljesítményét.

„Nagyon furcsa volt úgy elkezdeni felkészülni Párizsra, hogy fejben még Tokióban voltam. Minden olimpiám kicsit egyedi volt, de ezt teljesen más élménynek fogom fel” – osztotta meg a rendhagyó hároméves ciklusról Csipes Tamara.

A folytatásban a 35. életévét frissen betöltő sportoló nem meglepő módon édesapja és Kozák Danuta közti feszültségről is ejtett pár szót.

„Abszolút villámcsapásként ért minket ez a támadás. Nem mondanám, hogy hátráltatott fizikailag, de fejben több munkát kellett emiatt a felkészülésembe tennem ugyanazokért az eredményekért. Szeretnék ebben a témában pártatlan és diplomatikus lenni, hiszen egyszerűen ez a szituáció rosszul volt kezelve.”

A Párizsból két ezüst- és egy bronzéremmel hazatérő Csipes a beszélgetés során arról is említést tett, tervez-e a következő olimpián is részt venni.

„Ez a négy év tűréshatáron túli idő. Jól esne egy év pihenő vagy akár kettő, de abból félek, hogy nem  jönnék vissza. Ha kilépnék a lakásból és egyből vízre tudnék szállni, akkor még szívesen folytatnám, mert imádom ezt a sportot, de már nem szívesen utazok órákat, hogy elmenjek valahova felkészülni. Nem, nem tudom azt mondani, hogy ott van a pályafutásom végén egy pont, jelenleg egy kérdőjel van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik