Kajak-kenu vb: eredményesen kezdtek a magyarok Szamarkandban

Vágólapra másolva!
2024.08.23. 09:13
Kőhalmi Emese is remekül kezdett pénteken (Fotó: kajakkenusport.hu)
Jól kezdtek a magyar versenyzők az üzbegisztáni Szamarkandban az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

Péntek délelőtt öt magyar egység mutatkozott be, s közülük négy az előfutamból egyből a szombati döntőbe jutott.    

Ezer méteren a kajakos Kőhalmi Emese, a kenus Bragato Giada és az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenu kettes győzelemmel lépett tovább – ehhez az első három között kellett célba érkezni –, míg a tavaly ugyanebben a számban ezüstérmes Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak páros a németek mögött másodikként tette biztossá helyét a fináléban. Adolf és Fejes két hete még a párizsi olimpián szerepelt.

A magyarok közül egyedül a Kurucz Levente, Rendessy Eszter duó kényszerült pótvizsgára, miután a kajak kettesek 500 méteres vegyes számának előfutamában csak az ötödik helyen végzett. Kuruczék aztán a középdöntőben sem tudtak javítani, amelyben szintén az első három pozíció ért döntőt, a negyedik helyükkel kiestek.  

A nyitó napi program magyar idő szerint déltől további 500, valamint 200 méteres elő- és középfutamokkal folytatódik. A döntőket szombaton és vasárnap rendezik, ezeket az M4 Sport élőben közvetíti.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik