Kerékpár: BVSC-érem Ausztriából

Vágólapra másolva!
2006.04.20. 12:35
Címkék
A tavalyi évi teljesítményük alapján a legeredményesebb pálya-szakosztály címet elnyerő BVSC kerékpárosai, Pataki Ibolya tanítványai nyeregbe pattantak, hogy részt vegyenek Ausztriában a 8. Flachgauer Radsporttage im Salzburger – Seenland országúti viadalon Neumarkt és Wallersee környékén, mezőnyönként 90-140 indulóval. A rajtlistákon olasz, német, szlovák és cseh csapatok mellett a vasutas kerekesek szerepeltek. Az utánpótlás-korú bringások legjobb eredményét Lovassy Krisztián szerzte: a száztíz fős mezőnyben a sprint végén második lett.
A BVSC-s fiúk ezúttal országúton bizonyítottak
A BVSC-s fiúk ezúttal országúton bizonyítottak
A BVSC-s fiúk ezúttal országúton bizonyítottak
A BVSC-s fiúk ezúttal országúton bizonyítottak

Az ezüstérmet szerző Lovassy Krisztiánt alig több mint két és fél órás kűzdelem végén a juniorok csatájában a 15 fős „elmenéssel hazaérve” a véghajrában csak a német Kittel Marcel tudott megverni. A 110 fős mezőnyből a 104.4 kilométer teljesítése végén 59-en értek célba, a verseny tempója 41.2 kilométer/órás átlagsebességű volt.

Pataki Ibolya indítja dolgára a pályán és országúton egyaránt kiváló Lovassy Krisztiánt
Pataki Ibolya indítja dolgára a pályán és országúton egyaránt kiváló Lovassy Krisztiánt
Lovassy Krisztiánra korábban már a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szakemberei is felfigyeltek, meghívásukra a közelmúltban néhány hetet központi edzőtáborukban tölthetett a svájci Aigle-ben, a World Cycling Centre-ben.

Figyelemmel kíséri pályafutását Heiko Salzwedel, a német T-Mobile Development-nek, a T-Mobil proficsapat – többek közt Jan Ullrich istállója – utánpótlás-programjának a vezetője. De rajta tartja vigyázó szemeit a „nagyfőnök”, az egykori Tour de France szakaszgyőztes Olaf Ludvig is.

A BVSC többszörös csúcstartó, idén másodéves, jelenleg gimnazista ifije nyert már korosztályos magyar bajnokságot országúton és pályán egyaránt, sikeresen bemutatkozott a nemzetközi porondon az „öreg” kontinens – pontszerző helyezettjeként – és a világ legjobbjai között egyaránt.

Lovassy a korosztályos Európa-bajnokságon pályán tavaly Olaszországban hetedik- és tizenegyedik, míg az ausztriai világbajnokságon tizenhetedik helyezést ért el; mindemellett osztrák bajnok, szlovák bajnoki bronzérmes.

No de térjünk vissza a viadalhoz, az U17-es serdülő mezőnyben a 78.3 kilométeres távon, 36.9 km/h-s átlaggal Sulyok Balázs a 15., míg Solymosi Márton a 19. helyen végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik