Megbüntették a bringást, amiért a Touron megcsókolta a feleségét – videó

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.07. 13:26
Julien Bernard a 7. szakaszon (Fotó: AFP)
A Lidl-Trek sportolója, Julien Bernard 200 svájci frankos büntetést kapott, amiért a francia kerékpáros körverseny, a Tour de France 7. szakaszán (25.3 kilométeres egyéni időfutam) megállt, hogy megcsókolja a feleségét, ráadásul együtt ünnepelt a szurkolókkal.

A francia kerékpáros nem sokkal szülővárosa, Nevers előtt áthaladt a csaldátagjaiból, barátaiból és ismerőseiből álló szurkolótáboron, akik épp őt éltették, neki szurkoltak. Ő ezt azzal hálálta meg, hogy néhány pacsival és boldog kézrázással reagált. Amikor a feleségéhez ért – aki karjában tartotta gyermeküket –, megállt és adott neki egy csókot, majd a kölyköt is megpuszilta, és tovább haladt.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, az UCI úgy ítélte meg, hogy „Bernard a verseny során illetlen vagy helytelen viselkedést tanúsított, ezzel károsította a sportág imázsát.” Mindezért 200 svájci frankos büntetést szabott ki a sportolónak, aki egyébként a 61. helyen zárta a szakaszt. 

„Nagyon vártam ezt a napot. Tudtam, hogy a feleségem és a barátaim készülnek valamivel az emelkedőn. Elég jól kezdtem a futamot, és aztán minden másodpercet élvezni akartam, amikor odaértem hozzájuk. Hatalmas álom vált valóra ezzel. Tisztességesen megnyomtam az elején, hogy kiélvezhessem ezeket a másodperceket. Alapesetben elég konzervatívan állok hozzá az egyéni időfutamhoz, de ezúttal úgy döntöttem, többet nyomok a rajtnál. A végén azt láttam, hogy nem vagyok lemaradva, szóval rendben volt. Tökéletes napot élhettem át” – idézte Bernard-t az Eurosport.

A kerékpáros egyébként a hivatalos Twitter-oldalán gúnyosan reagált az UCI-nak. Azt írta: „Elnézést kérek, amiért rontottam a sportág imázsát. Szeretnék minden nap kétszáz svájci frankot fizetni azért, hogy újra és újra átélhessem ugyanezt a pillanatot.” 

KERÉKPÁR
TOUR DE FRANCE
7. szakasz, Nuits-Saint-Georges–Gevrey-Chambertin, 25.3 km, egyéni időfutam
1. Remco Evenepoel (belga, Soudal - Quick-Step) 28:52 perc
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 12 másodperc hátrány
3. Primoz Roglic (szlovén, Red Bull-BORA-hansgrohe) 34 másodperc hátrány
4. Jonas Vingegaard (dán, Visma-Lease a Bike) 37 másodperc hátrány

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik