Gyász: elhunyt a svájci kerékpáros vb-n bukó 18 éves Muriel Furrer

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.27. 15:34
Muriel Furrer (2006–2024)
Gyászol a világ és Svájc kerékpársportja. Pénteken kora délután a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) hivatalos honlapján közölte: a csütörtökön a Svájcban zajló országúti kerékpáros-világbajnokság női junior mezőnyversenyén elszenvedett kritikus fejsérülésekkel járó bukása után pénteken az őt ápoló Zürichi Egyetemi Kórházban elhunyt a 18 éves svájci Muriel Furrer.

 

Furrer csütörtöki bukásáról először csak órákkal a verseny után érkezett hír, ekkor számolt be az UCI arról, hogy a 18 éves Furrert súlyos, kritikus sérülésekkel szállították kórházba, s állapotáról csupán annyit lehetett tudni, hogy fejsérülést szenvedett.

Pénteken délelőtt a kerékpáros családja adott ki közleményt, amelyben arra kérte a UCI-t, hogy hogy az eredeti tervek szerint haladjon tovább a világbajnokság menetrendje, s ne változtassanak semmit a lányuk balesete miatt.

Pénteken kora délután a svájci Blick írt néhány, hivatalosan meg nem erősített részletről a balesettel kapcsolatban, amiről bővebben itt olvashatnak.

Röviddel délután három óra előtt aztán az UCI közösségi oldalán újabb közlemény jelent meg Furrerről, amelyben a lehető legrosszabbról hírről számoltak be: a 18 éves svájci kerékpáros a Zürichi Egyetemi Kórházban elvesztette élete eddigi legnagyobb küzdelmét.

A 2006-os születésű Furrer bő 15 hónapon belül a második svájci országúti kerékpáros, aki hazai versenyen veszíti életét: tavaly június közepén a 2021-es Girón szakaszt nyerő Gino Mader a svájci körverseny ötödik szakaszán zuhant szakadékba egy lejtmenet során, s hunyt el a kórházba szállítását követően.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik