Wout van Aert örökös szerződést kötött a Vismával

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 12:54
Wout van Aert karrierje végéig hosszabbított a Vismával (Fotó: AFP)
Különleges szerződéshosszabbítást írt alá a Visma-Lease a Bike kerékpáros istállóval a belga Wout van Aert, aki az új megállapodás értelmében versenyzői karrierje végéig a holland csapatban szerepel.

A Valter Attilát is foglalkoztató csapathoz 2019-ben csatlakozó Van Aert eddig kilenc Tour de France- és három Vuelta a Espana-szakaszt nyert meg a Visma versenyzőjeként, továbbá híres klasszikus egynaposokon is diadalmaskodott, valamint az idei olimpia egyéni időfutamában harmadik lett. A 30 éves belga eddigi szerződése 2026 végéig szólt.

„Wout van Aert az egyik legsokoldalúbb kerékpáros napjainkban. Sprinter, esélyes a klasszikusokon és az időfutamokon, a jobb napjain pedig a hegyeken is, láthattuk, hogy a Mount Ventoux-n nyert Tour de France-szakaszt. Csapatunk legfontosabb tagja, a vezérünk, igazi csapatjátékos, mindenkit jobbá tesz maga körül. Ez az új szerződés szokatlan a kerékpársportban, de nem gondolkoztunk rajta sokáig” – idézte a Visma honlapja Richard Plugge csapatigazgatót.

„Amikor felvetődött az örökös szerződés ötlete, nem agyaltam rajta, nagyon tetszett, hiszen a legjobb helyen vagyok. Az elmúlt öt évben otthon éreztem itt magam, ami nagyon fontos, szívesen folytatom” – mondta a Vueltán a sprint- és a hegyi pontversenyt is vezetve eleső, azóta sérüléseiből lábadozó Van Aert.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik