Fetter Erik jövő évi célja, hogy versenyt nyerjen

Vágólapra másolva!
2024.10.28. 21:59
Fetter Erik 2025-ben versenyt akar nyerni (Fotó: GettyImages)
A múlt héten a kontinentális szintű Team United Shippingbe szerződött Fetter Erik országúti kerékpáros 2025-ös célja, hogy versenyt nyerjen.

A 24 éves bringás az M1-en hétfőn arról beszélt, az idei szezonjával nem elégedett, előző klubjánál, a Polti-Kometánál eltöltött évek alatt ez volt a legrosszabb idénye. 

„Át kell gondolni, mi ment félre. Sokszor csapatjátékos voltam és a társaimat segítettem győzelemhez, ezt is meg kellett tapasztalni. A 2021-es évem volt a legjobb a Kometánál, akkor szereztem első profi győzelmemet, az U23-as Európa-bajnokságon negyedik lettem, magyar bajnoki címet nyertem” - emlékezett vissza a korábbiakra Fetter, aki új csapatával januárban és februárban is Spanyolországban fog edzőtáborozni, s márciusban kezdik majd az új szezont. 

Kiemelte, nem volt nehéz meghoznia a döntést, hogy a magyar csapatban folytassa pályafutását, ahol szerinte jó a keret, a fiatalok és a tapasztaltabb versenyzők jó elegyet alkotnak. Dér Zsolt szövetségi kapitány, egyben a Team United Shipping sportszakmai tanácsadója arról beszélt, a csapattulajdonosnak nagy álmai vannak, hosszú távon gondolkodik, és a távlati cél, hogy ne csak kontinentális, hanem még eggyel komolyabb szintre is előre tudjanak lépni. 

„Sok munkám lesz, de szeretném továbbra is ellátni kapitányi feladataimat. Sok teendő vár ránk, vannak befejezetlen dolgok, amiket szeretnénk megvalósítani. Nagyon pozitív ennek a csapatnak a szintlépése, a magyar kerékpársport érdekét szolgálja” - mondta saját szerepköréről, illetve a csapatról Dér. 

A szövetségi kapitány kiemelte, szeretnének profi magyar kerékpárosokat kinevelni, számukra Fetter Erik egy pozitív példa, akire fel tudnak nézni. Hozzátette, bízik abban, hogy a karcagi csapat is szintet tud lépni, mert akkor - a magyar válogatottal együtt - akár négy hazai sor is indulhatna a Tour de Hongrie országúti körversenyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik