Sajtóhírek szerint Dina Márton az Euskaltelnél folytatja

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 10:34
Dina Baszkföldön folytathatja (Fotó: instagram.com/marciidina)
A spanyol Marca hosszú cikkben foglalkozik a túlnyomórészt baszk kerékpárosokat alkalmazó, s a nemzetközi országúti kerékpárosok versenysorozatában a legjobb csapatok mögött a második vonalban számon tartott ProTeam mezőnybe tartozó Euskaltel-Euskadi csapatával, amely a lap szerint a következő évtől szerződteti Dina Mártont.

 

A szűk tényközlésnél többet Dináról nem is ír a spanyol lap, csupán annyit említenek meg, hogy az Euskaltelnél jövőre 14 baszk bringás mellett négy új külföldi igazolás is helyet kap a keretben, s ennek a négy külföldinek az egyike lesz az idei Tour de Hongrie-n a legjobb magyarnak járó fehér trikót megnyerő Dina, aki a cseh ATT Investments kerekese jelenleg.

A csapat célja az új idényben, hogy az idei egy győzelmüket felülmúlják és bekerüljenek a világranglistán a legjobb 30 közé, amivel reménykedhetnek egy szabadkártyában a Vueltára.

A Marca úgy tudja, a csapat már meg is állapodott Dina mellett a 28 éves magyarhoz hasonlóan Conti-csapattól érkező Louis Suttonnal, Paul Hennequinnel, valamint a ProTeames Kern-Pharmától megszerzett Danny van der Tuukkal a következő idényre.

Dina az ATT Investments előtt egyébként már szerepelt ProTeam csapatnál, mégpedig az – akkor – Eolo Kometának nevezett mai Polti Kometánál, ahol Fetter Erik csapattársa volt, s 2021-ben teljesítette a Giro d'Italiát, amelyen összetettben a 100. helyen végzett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik