Kis labda, kis hírek

Vágólapra másolva!
2002.08.13. 21:22
Címkék
Vissza, Spanyolországba!

BARCELONA, IRUN. A nyári szabadsága leteltével Nagy László (Barcelona) és Lendvay Péter (Bidasoa Irun), a Spanyolországban idegenlégiós mindkét válogatott csillag visszatért ibériai klubjába. A bajnoki ezüstérmes Barca jobbátlövője a vakáció idején letette vizsgáit a szegedi tanárképző főiskolán, és ősszel már a negyedik évet kezdi, vagyis egy év múlva már diplomás lesz. Menedzsere, Hoffmann László elmondta, hogy a Barcelona jelentős változásokon ment át: a francia Montpellier-ből Fernandezt, a német Nordhornból a szerb Skrbicset, a norvég Hagent és Sjolberget szerződtette, ugyanakkor elengedte a Ciudad Realba Entreriost. A Bajnokok Ligája hajdani egyeduralkodója, az európai kupákban azonban két éve betliző gárda keretének új tagja Valero Rivera mester fia, aki eddig a katalánok utánpótlását erősítette. Az EHF-kupa-induló Barca szeptember 14-én a Torrevieja ellen kezdi a bajnoki küzdelmeket. Az Irunban történt legfontosabb változás érintheti Lendvayt is, mivel a frissen igazolt orosz Nyesztyerov (Teucro) immár a harmadik nem EU-tagállamból érkezett játékosa a klubnak (csapatonként csak két EU-n kívüli nevezhető a bajnokságba, és a keret tagja a szintén orosz Kotykov is). Ám Nyesztyerov korábban is spanyol csapatokban kézilabdázott, és már intézik a honosítását. Újonc a baszk gárdában a francia Cazal, aki Essenből érkezett, valamint a 35-szörös izlandi válogatott Felixsson és a dán Fredsgard (Granollers). Lendvay a barátnőjével, a Cornexiből távozó és most spanyol klubot kereső Grezner Mónikával együtt tért vissza. Az előző évadban a bajnokságban a nyolcadik helyen záró Irun az új idényt az Ademar León ellen kezdi.

Tető alatt az új Eb-csarnok

GYÔR. Eredetileg a múlt év nyarán megtartott 13. női junior-vb-nek lett volna az egyik helyszíne az egyetemi rangot kapott Széchenyi István Főiskola területén városi beruházással megvalósuló új sportcsarnok. Az építkezés azonban a közbeszerzési pályázat többszöri eredménytelensége miatt jelentősen elhúzódott. A kivitelező Integrál-Holding Rt. szakszerű munkájának köszönhetően azonban az idén felgyorsult az építkezés, amely befejezéshez közeledik. A 3967 négyzetméteren emelkedő, négyszintes, 2000 négyzetméteres küzdőteret és 206 helyiséget magában foglaló, 3000 néző befogadására alkalmas, monumentális létesítmény tetejére immár felkerült a szalagokkal díszített bokréta. Ebből az alkalomból Balogh József polgármester, a MOB tagja köszöntötte az építőket, s bejelentette, hogy várhatóan október közepén adják át a város és az egyetem új büszkeségét, amely az egyik helyszíne lehet a 2004-es női Eb-nek.

Fradi-szombat a Ligetben

BUDAPEST. A bajnok Herz-FTC női szakosztálya – népszerűsítve az egyesületben évek óta folyó kiváló szakmai munkát – augusztus 17-én kézilabdásnapot rendez a Kőbányai úti sportcsarnokban. A program kilenc órakor az előkészítő korcsoport játékosainak mérkőzésével kezdődik, majd 10.20 órától a serdülők következnek, akiknek ellenfele az Óbudai Goldberger, a Tököl és a Taksony korosztályos csapata lesz. A Herz-FTC ifjúsági csapata az NB I B-be most felkerült Csömör csapatával 12.40 órakor játszik. Ezt követően szurkolói csapatok lépnek pályára, majd 14.45-kor az FTC ÖTYE–Nosztalgia-válogatottal mérkőzésével folytatódik a gazdag program. A szurkolói ankét 15.20-kor kezdődik, majd 16.15-kor az FTC hajdani férfijátékosait láthatják az érdeklődők. Végül 18 órakor kezdődik a nap fénypontja, a Herz-FTC–Lokomotiv Zagreb (horvát) csata. A programmal egy időben megkezdi a szakosztály a bérletek árusítását a 2002–2003-as bajnoki évadra.

Szövetségek a MEHL ellen

LJUBLJANA, SZARAJEVO. A szlovén szövetség nem engedélyezte a Slovan Ljubljana szereplését a Közép-Európai Férfiliga (MEHL) augusztus második felében kezdődő küzdelmeiben. A hír hallatán a Slovan vezetői igen hangosan tiltakoztak, és kiemelték, hogy a MEHL-szereplésükkel nem sértenek meg semmilyen szabályzatot. A "szabadidejükben” pedig azt tesznek, amit akarnak – nyilatkozta a klub elnöke, aki ezzel persze olajat öntött a tűzre. Később valamelyest módosította az álláspontját, így tovább tárgyalhat a szövetség vezetőivel a vitás kérdések tisztázásáról. Ugyanakkor a bosnyák szövetség elnöksége is úgy döntött, hogy nem támogatja az ország élcsapatainak részvételét a MEHL-ben. A bosnyákok helyzete persze elég kényes, hiszen a boszniai szerbek éppen készülődnek a csatlakozásra a sok nemzetiségű ország közös bajnokságához. Ha a legjobb csapatuk, az egykori BEK-győztes Borac Banja Luka (1976) már a csatlakozás első lépésénél akadályokba ütközik (éppen a Borac kezdeményezte a boszniai szerbek csatlakozását a közös bosnyák szövetséghez), s kérdés, hogy ezzel nem sodródik-e veszélybe a közös hazai bajnokság. A boszniai horvát csapat, az Izvidjac Ljubuski, valamint a bosnyák (muzulmán) Zseljeznicsar Szarajevo persze egyaránt érdekelt lenne a MEHL-szereplésben, és ellenzi az elnökség döntését. Nem tudni, hogy a "támogatás megvonása” lényegében betiltást jelent-e, azonban a bosnyák szövetség elnöksége azt közölte, "különösen nem támogatja a bosnyák játékvezetők és ellenőrök aktív közreműködését a MEHL-ben”. A ligaküzdelmek hamarosan elkezdődnek, ezért néhány napon belül ki kell derülnie, milyen következményei lesznek a bosnyák és a szlovén szövetség döntéseinek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik