Végre együtt van a csapat!

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.23. 22:19
Címkék
Sokáig "csonka kerettel készült az új szezonra a bajnoki címvédő Dunaferr, hiszen Kiss Szilárd nem számíthatott a felnőtt- és juniorválogatottban szereplő kulcsembereire.
Kiss: Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most
Kiss: Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most
Kiss: Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most
Kiss: Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most
Kiss: Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most
Kiss: Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most
Az elmúlt hét végén, a nagyatádi AstraZeneca-kupán már csaknem teljes volt a csapat, s a héten csatlakozhatott társaihoz a junior-vb-ről hazatért Bulath Anita is, aki az oroszok elleni fináléban 12 gólt lőtt.
"Mivel alig készültünk együtt, nagyon kíváncsi voltam a játékra – fogalmazott Kiss Szilárd. – Ahogy az várható volt, hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, akadtak jó és gyengébb egyéni teljesítmények is. Öröm, hogy új szurkolókat is szereztünk a somogyi városban, a helyiek közül sokan összebarátkoztak a Dunaferr-hívekkel, s a fontos meccsekre eljönnek majd szurkolni Újvárosba is. Megnyugtató, hogy a szülési szabadság után visszatért Radulovics Bojana – bár akad még pótolni valója – máris bebizonyította, hogy nem felejtett el semmit kivételes tudásából. Ha játékba lendül, újra a Dunaferr és a magyar válogatott egyik erőssége lesz.”
Az elmúlt szezon után két kiváló átlövő, Borók Rita és Szrnka Hortenzia távozott a Dunaferrtől, ezen a poszton a visszatérő Radulovics jelenthet erősítést. "A balkezes Borók Rita helyére állt vissza Radulovics, míg Szrnka Hortenzia pótlását némi átszervezéssel kell megoldanunk – folytatta a szakember. – Az eddig főként védekezésben jeleskedő Kindl Gabriella juthat támadásban nagyobb szerephez, s biztos vagyok benne, hogy Bulath Anitával ketten megoldják a feladatot. Nagy erősítést jelenthet a válogatott jobbszélső, Lovász Zsuzsa is, de szükség is van erre, hiszen minden ellentétes véleménnyel szemben én állítom: továbbra is nagyon erős lesz a magyar bajnokság. A Fradi teljesítményét mindenki láthatta az elmúlt héten, míg továbbra is nagyon erős a Győr és a Cornexi is. Bár nem láttam őket játszani, de a hozzám érkezett hírek alapján úgy tûnik erősödött a középmezőnyhöz tartozó DVSC és Vác, s ott van az elmúlt szezon két meglepetéscsapata, az Esztergom és a Hódmezővásárhely. Kiélezett lesz a verseny, sok keresztbeveréssel, minden pontnak hatalmas jelentősége lesz. Talán egy kicsit elrontja a bajnokságot, hogy az alapszakaszból csak bónuszpontokat visznek a csapatok a rájátszásba, de ez van, ehhez kell alkalmazkodni.”

Nemzetközi férfi felkészülési mérkôzés

Dunaferr–Filipposz Veriasz (görög). 34–25 (16–12).

Dunaújváros, 300 nézô
V: Klúcsó, Lekrinszki. DUNAFERR: STOCHL – Kertész 3, Krivokapics 4, Kuzmicsov 5, ROSTA M. 4. KATZIRZ 8, Dénes 1. Cs: Mikler (kapus) Kemény, Zubai 1, VUJIN 5, Grebenár 2, Boda 1. Edzô: Kolics János
VERIASZ: Deliosz – Karpidisz 2 , Tucskin , ÉLES 5, Atavin 1, Doros, Proiogerisz. Cs: Benjaminsson (kapus), Chatizathanasiou 2, Riganasz, Szapikisz 6 , Papadopulosz, SZOUNGARASZ 8 , Tzimourtosz 1, Giopisz. Edzô: Mantzosz Nikolaosz.

Nemzetközi nôi felkészülési mérkôzés
Cornexi Alcoa–Deva (román). 35–15 (20–7).

Székesfehérvár, 50 nézô. V: Csenki B., Kosztend. CORNEXI: Kerekes – Gisca 2, Kulcsár 6 (3), Kenyeres 3, Kovács T. 4, Virincsik 5, Lôw 4. Cs: Bartek (kapus), Georgheta 4, Deli 3 , Csenki 3, Ôri E., Sterbik 1, Vaszari. Edzô: Farkas József. Deva. Ld: Tovane 8, Bucedshi 2, Podeleanu 2.

Rossz hír, hogy még a pénteki tesztmeccsen megsérült az egyik kulcsember, Siti Bea bal térde. A fehérvári kórházban elvégzett vizsgálatok után dr. Abkarovics Géza megállapította, hogy a játékos belsô keresztszalagja sérült, mûtétre nincs szükség, valószínûleg már pályára léphet a bajnoki rajton, a Dunaferr ellen.
A BL, KEK, EHF-kupa és Szuperkupa-győztes újvárosiak az elmúlt szezonban is európai kupafinálét játszottak, s ezúttal is nagyon készülnek a Bajnokok Ligája szereplésre. "Az utóbbi évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül a sportág Európában, és egyre erősebb a tendencia, hogy a kupában szereplő csapatoknál nem sajnálják a pénzt erősítésre – mondta Kiss Szilárd. – Éppen ezért fantasztikus mezőny lesz a Bajnokok Ligájában, csak maximális teljesítménnyel van esélyünk sikeres szereplésre. Ráadásul a csoportmeccsek idején nagyon sûrû lesz a program, a bajnokság és a kupa is teljes odafigylést igényel. Szeretnénk a Dunaferr hagyományaihoz méltóan szerepelni, ezért dolgozunk most.”
Az újvárosiak a jövő héten a németországi Bad Urachban vesznek részt egy nyolccsapatos szupertornán, ahol ott lesz a BL-címvédő szlovén Ljubljana, az orosz Volgográd, a spanyol Valencia és a lengyel Montex Lublin is. A viadalon a csoportmeccseken kétszer tizenöt perces meccseket játszanak a csapatok, a folytatásban pedig kétszer húsz percesek lesznek a találkozók. Kiss Szilárd itt kipróbálhatja csapatát különböző felfogású együttesek ellen, aztán szeptember első hétvégéjén kezdődhet a bajnokság, a Cornexi-Alcoa elleni Fejér-megyei rangadóval.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik