A Fradiban már kulcsember

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.30. 23:00
Címkék
Hatalmas lesz a tét a december 2-án kezdődő horvátországi női világbajnokságon, hiszen a csapatok az érmek mellett a 2004-es olimpián való részvétel jogáért is harcba szállnak. Az első öt helyezett utazhat majd Athénba, s a magyar válogatott célja természetesen nem is lehet más, mint oda eljutni. Mocsai Lajos tanítványai túl vannak a felkészülés javán, s a csapat egyre izgatottabban várja az Elefántcsontpart elleni csáktornyai (Cakovec) rajtot. A lányok mindenképpen szeretnének ott lenni a torna utolsó napján Zágrábban, az éremcsatákon. Sorozatunkban a világbajnokság magyar résztvevőit mutatjuk be.
Nagyot változott az elmúlt nyáron Tóth Tímea élete. A ferencvárosiak 23 éves átlövője ugyanis egy csapásra klubja első számú gólfelelőse lett, mivel az együttes két nagy sztárja, Farkas Ágnes és Siti Eszter is Dániába szerződött. Éppen ezért sokan aggódtak az alaposan átalakított csapatért, ám Németh András tudta, hogy akadnak olyan játékosai, akikre felépítheti az új FTC-t. Közéjük tartozott Tóth Tímea, aki korábban is sokszor alkotott maradandót fontos mérkőzéseken. Az átlövő élt a lehetőséggel, hétről hétre remekelt a bajnokságban. A tavalyi Eb-n már debütált Tóth, így természetes volt, hogy tagja Mocsai Lajos válogatott keretének, igaz, csak az utolsó keretszűkítéskor, pénteken Hévízen dőlt el, hogy utazhat a horvátországi világbajnokságra. A szövetségi kapitány a dunaújvárosi Kindl Gabriellát és Tóth Tímeát versenyeztette a vb-csapat utolsó, még kiadó helyéért, s végül éppen a bajnokságban az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítménye döntött a népligeti játékos javára. Az átlövő a Fradiban már kulcsember, s a válogatottban is kiemelkedő sikerekre vágyik.

Egy emlékezetes pillanata
Az FTC parádéja Tóth Tímea sorozatban lőtt három góljával folytatódott, miközben a dánok kétségbeesett próbálkozásai ellenére sem csökkent a különbség.
Részlet az NS 2003. február 24-ei számából
Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, Herz-FTC–Viborg 32–20


Névjegy

TÓTH TÍMEA

Született: 1980. szeptember 16., Zalaszentgrót
Magassága/testsúlya: 182 cm/71 kg
Posztja: jobbátlövő
Klubjai: Caola SE, Herz-FTC, Synergon SE Vác, FTC
Nevelőedzője: Tóth István
Edzői: Radványi Tibor, Horváth József, Pál Tibor, Németh András
Első válogatottsága: 2002. november 14., Székesfehérvár (Horvátország, 31–27)
Válogatottsága/góljai: 28/28
Legjobb eredmények: Eb-5. (2002), BL-2. (2002), magyar bajnok, MK-győztes,
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik