Két vállon a címvédő

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.12.14. 22:49
Címkék
"Remek csapat a Montpellier, ennek ellenére négy-öt gólos hazai győzelmet jósolok  hangzott Skaliczki László szövetségi kapitány mérkőzés előtti esélylatolgatója.
Két balkezes játékos kezdte a gólgyártást: a szegediek részéről a válogatott Laluska lőtte ki a bal felső sarkot, míg a másik oldalon Bosquet avatta fel Pergert. A folytatásban Ilyés, illetve Karabatics talált be, majd Eklemovics bombájával szemben volt tehetetlen a francia hálóőr. Egy ideig fej fej mellett haladtak a csapatok: 5–5-ös állásnál Laluska vált ki két percre a játékból, ám a fegyelmezetten védekező hazaiak gól nélkül úszták meg az ellenfél emberfölényét, mi több, amikor kiegészültek, Ilyés, Laluska és Vadkerti révén állva hagyták ellenfelüket. Mély gödörbe lépett a Montpellier, szárnyalt a Pick-Szeged. Patrice Canayer, a vendégek mestere időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét, majd cserekapusát, Toacent is hadra fogta. Mindhiába! Előbb Anquetil, majd Karabatics is hétméterest hibázott, Zuzo pedig ütés miatt végleg kivált a játékból. Az első félidő hajrájában volt időszak, amikor négy szegedi küzdött öt franciával, ám ekkor sem csökkent a Pick előnye. Mi több, a hajrában is a vendéglátók összpontosítottak jobban. A pihenő előtti másodpercekben Vadkerti és Matics hétgólosra hízlalta a Tisza-parti csapat előnyét.

Mezei Richárd (labdával) hat góllal segítette csapatát a fantasztikus sikerben, ennek köszönhetôen jók a Szeged esélyei a visszavágón
Mezei Richárd (labdával) hat góllal segítette csapatát a fantasztikus sikerben, ennek köszönhetôen jók a Szeged esélyei a visszavágón
Mezei Richárd (labdával) hat góllal segítette csapatát a fantasztikus sikerben, ennek köszönhetôen jók a Szeged esélyei a visszavágón
A pihenő után Mezei mattolta Toacent, erre Guigou és Anquetil válaszolt. A folytatásban Laluskáék malmára hajtotta a vizet, hogy a vendégek irányítója, Stefanovics büntetőt és ziccereket hibázott. Ráadásul társai mozgatásában sem jeleskedett. Nem úgy Eklemovics, aki hiába kapott külön őrzőt, szellemes átadásokkal hozta helyzetbe társait, azon kívül a góllövésből is kivette a részét. Az ő találatával alakult 21–14-re az eredmény. A különbség nagyobb is lehetett volna, ha Oláh nem hibáz el két büntetőt, s egy esetben létszámfölényben sem találtak be Mezeiék. A Pick-show közepette a szurkolók arról is meggyőződhettek, hogy a jobbszélső Anquetilnek vajból van a csuklója, továbbá hogy Karabatics is érti a mesterségét. Anquetil cundergóljával 24–19-re fölzárkóztak a gallok, majd Eklemovics ejtése halt el a kapufán. Még szerencse, hogy Mezei szíve a helyén volt: a válogatott beállós találata után valósággal fölrobbant a csarnok. A közönség felállva biztatta a nagy siker küszöbére érkező kedvenceit. A lefújás előtt fél perccel Matics állította be a végeredményt, majd a lefújás pillanatában Puljezsevics mutatott be még egy varázslatot. A bombaformában kézilabdázó Pick-Szeged tekintélyes előnyt szerzett a BL-címvédővel szemben. Kedvező helyzetben várja a vasárnapi viszszavágót.

Mestermérleg
Kovács Péter:
– Nagyot alkottunk, hiszen csak a legszebb álmainkban reméltük, hogy hét góllal sikerül legyőznünk a világ egyik legjobb csapatát. Boldogok vagyunk, ám hétfőtől már a visszavágóra készülünk.
Patrice Canayer: – Gratulálok a Szegednek, miként dicséret illeti a játékvezetőket is pártatlan bíráskodásukért. Meglepett csapatom dekoncentrált játéka, amelynek következtében további sorsunk a Pick-Szeged kezében van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik