Atlético Madrid névvel és új csarnokban a Veszprém BL-ellenfele

Vágólapra másolva!
2011.07.08. 20:38
null
Az új néven szereplő Ciudad a madridi Sportpalotában játszaná a meccseit (www.palaciodedeportes.com)
Címkék
Amiről korábban csak pletyka szinten lehetett hallani kézilabdás fórumokon, az hivatalossá vált, a spanyol kézilabda-bajnokságban szereplő Ciudad Real Atlético Madrid néven folytatja, a csapat pedig Madridban játssza majd a mérkőzéseit is.

Már az elmúlt szezon vége felé lehetett róla hallani, hogy a Ciudadnál azt tervezik, Madridba költöztetik a csapatot. A háttérben nem titkoltan gazdasági megfontolások játszottak szerepet, hiába ért el ugyanis kiemelkedő sportsikereket a csapat, a bevételekben ez nem mutatkozott be. A csarnok ritkán telt meg, és az egyéb bevételek sem érték el azt a szintet, hogy igazán nyereséges legyen a működtetés.

A 2011–12-es szezon sorsolásának alkalmával Luís Míguel Lopez, a Ciudad általános igazgatója bejelentette a változtatásokat:

„Az új csapatnak már nem lesz köze a Ciudad Realhoz, egy új egyesület jön létre, amely az Atlético Madrid kézilabda klub nevet viseli. Nem lesz ugyanakkor a nagy Atlético szakosztálya, de született egy megállapodás, amelynek értelmében használhatjuk a nevet, a színeket és a címert" – mondta Lopez, aki a lehetséges új csarnokról is beszélt.

A  szurkolók nem nézik jó szemmel a változásokat
A szurkolók nem nézik jó szemmel a változásokat

„Tárgyalásban állunk a madridi önkormányzattal, hogy használhassuk a Sportpalotát (Palacio de los Deportes), de még nem érkezett egyértelmű válasz. Jó lenne, ha létrejönne a megállapodás, ugyanis központi helyen van, így a szurkolóknak sem kellene sokat utazni" – tette hozzá a vezető, aki elmondta, az edzések továbbra is Ciudad Realban lennének, onnan vonattal járnának fel a meccsekre.

Az említett Sportpalota koncertek idején akár 18 ezer főt is képes befogadni, kézilabda meccsek idején ez a szám 14 ezer, ami még mindig sokkal több, mint a Ciudad korábbi ötezer fős csarnoka.

Kérdés, milyen sikere lesz a változtatásoknak, a korábbi szurkolók mindenesetre már tüntetést is tartottak, ahol kinyilvánították, nem valami ellen demonstrálnak, hanem a kézilabdacsapat maradásáért.

Mint ismert, az Ciudad vagy új nevén az Atlético Madrid többek között az MKB Veszprémmel került egy csoportba a Bajnokok Ligájában.

Vujinék (balra) is valószínűleg új környezetben játszanak majd a spanyolokkal
Vujinék (balra) is valószínűleg új környezetben játszanak majd a spanyolokkal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik