Férfi kézi-vb: Madrid, még visszatérek! - Harsányi naplója

Vágólapra másolva!
2013.01.20. 14:05
A magyar válogatott játékosai a spanyolországi kézilabda-vb előtt szavazással döntötték el, hogy ki lépjen a sérülés miatt távolmaradó Ilyés Ferenc csapatkapitány helyébe. Az együttes a Grundfos-Tatabánya jobbszélsőjének, Harsányi Gergelynek szavazott bizalmat. A Nemzeti Sport Online mindennap beszámol az új csapatkapitány világbajnoki tapasztalatairól.

HARSÁNYI GERGELY NAPLÓJAHARSÁNYI GERGELY NAPLÓJA

Január 20., vasárnap

Szombaton lejátszottuk az utolsó csoportmérkőzésünket a világbajnokságon. Algéria ellen is alaposan felkészültünk: még szombaton is edzettünk, és elemeztük az ellenfélről készült videofelvételeket. Úgy érzem, a csapat tisztességesen állt a meccshez, megtiszteltük az ellenfelet és magunkat is, így sikerült megszereznünk a harmadik győzelmünket. Ezúttal mindenki játéklehetőséget kapott – én is igyekeztem hozzátenni a magamét.

A csoportkörben igazolódott a papírforma, az előzetes várakozásoknak megfelelően Horvátország és Spanyolország volt a legnagyobb ellenfelünk, őket sajnos nem is tudtunk megverni. Négy találkozón jól játszottunk, csak a horvátok elleni meccs sikerült kicsit gyengébben. A spanyolok ellen – bár kikaptunk – sokáig nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Ez az eredmény a csoport harmadik helyét jelenti, így a nyolcaddöntőben Lengyelországgal találkozunk. Ismerjük az erényeiket: sok Bundesliga-játékosuk van, a keret nagy része a világ élvonalában játszik. Tisztában vagyunk a régi eredményeikkel, és persze azzal, hogy lemaradtak az olimpiáról, ezért bizonyítani akarnak a világbajnokságon, nagyon felkészültek. Azon leszünk, hogy minden erőnket beleadjuk a hétfői mérkőzésbe, a célunk nyilvánvalóan a győzelem. Úgy gondolom, sikerülni is fog.

Az egyenes kieséses szakasz előtt el kell búcsúznunk Madridtól, a továbbiakban itt már nem rendeznek meccseket a vb-n (mi Barcelonába utazunk). Nagyon kellemes várost ismertem meg, ahol olyan élet van mindennap, mint nálunk ünnepekkor. Olyan érzésem volt, mintha otthon a karácsonyi forgatagban lennék. Az emberek kimozdulnak otthonról, nyüzsögnek, és mindehhez Madrid egy szépen rendezett nagyváros. Egyszer szívesen visszajönnék turistaként, sőt egész Spanyolországból szeretnék többet látni, mint amennyire most lehetőségem van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik