Férfi kézi NB I: Szégyellem magam a 2. félidőért - Zubai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.18. 14:43
null
Zubai szégyelli magát a 2. félidőért, Nagy László Fazekast <br />dicsérte a döntő első meccsét követően (Fotó: Szabó Miklós)
Mint arról már beszámoltunk, a férfi kézilabda NB I döntőjének első felvonásán a Pick Szeged hiába tartotta magát egy félidőn keresztül, és állt még a 31. percben 16–16-ra a címvédő, sorozatban hatodik elsőségére készülő MKB Veszprém otthonában, a házigazda végül fölényes, 33–23-as siker aratott.

A második félidőben szenzációsan védő veszprémi kapus, Fazekas Nándor az RTL Klubnak adott nyilatkozatában elmondta, örül, hogy a döntőre sikerült felpörögnie az együttesnek, és hogy a BL-búcsú okozta kudarcot követően bemutatta a küzdeni tudását, az első magyar bajnoki címére Nagy László szerint pedig a második félidőben felszabadultabban tudtak játszani, és végre túllendültek a Kiel elleni kiesésen.

A vendégek részéről Zubai Szabolcs elmondta, a szünetben éppen azt beszélték meg, hogy az első 10-15 perc lesz kulcsfontosságú, ott nem szabad ellépnie a veszprémi csapatnak, de ezt nem tudták megoldani.

„A sikerhez az egész csapatnak az a küzdeni tudása kellett, amit ma bemutattunk. A legutóbbi pár hét elég nehezen telt, hiszen amióta a Bajnokok Ligájából kiestünk, eléggé rossz volt a hangulat. A bajnoki döntőre fel tudtuk tüzelni magunkat, remélem, ez a visszavágón is így lesz. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert láttam az utolsó hetekben, mennyire megviselte az együttest a kiesés, nemcsak napokig, hanem hetekig tartott ez az állapot. Remélem, hogy a következő találkozóhoz is így állunk majd hozzá, és jó mérkőzést játszunk Szegeden" – mondta a meccset követően az RTL Klubnak a második félidőben a „rolót lehúzó" Fazekas Nándor.

„Főleg a második félidőben, amikor, úgy érzem, kicsit felszabadultabban játszottunk – mondta ezt már Nagy László az RTL Klubnak arra a kérdésre, hogy átlendültek-e mostanra a BL-búcsú okozta kudarcon. – Az akarattal az első félidőben sem volt gond. Kicsit szét voltunk szakadva védekezésben, de hála Istennek Nándi hátul jól teljesített, így meg tudtuk az előnyünket tartani az első félidőben. A másodikban, ahogy említettem, felszabadultabban kézilabdáztunk, határozottabbak voltunk a védekezésben, Nándi továbbra is szenzációsan védett, át tudtunk szaladni a Szegeden, és szépen lassan egyre nagyobb előnyre tettünk szert."

„Ilyenkor a legnehezebb egy sportolónak előre nézni – vélekedett erről már Zubai Szabolcs az RTL Klubnak, a szegediek beállója. – Igazából ez a nap erre van most szánva, ma még lehet szomorkodni, átbeszélni a dolgokat, hogy mi történt, ki mit látott, aztán nincs sok időnk, úgyhogy előre kell nézni. Szegeden megpróbálunk nyerni. Én úgy gondolom, hogy ez egy erősebb Veszprém, gratulálok nekik. A második félidőben volt egy nagyon jó 15 percük – az történt, amit megbeszéltünk, hogy ne történjen meg. Az első félidőben jól játszottunk, jól tartottuk magunkat, és az öltözőben megbeszéltük, hogy az első 10-15 perc lesz a legfontosabb, hogy ott ne rogyasszanak meg bennünket. Sajnos ez megtörtént, utána, amikor az ember elindul lefelé a lejtőn, nagyon nehéz kimászni. Nagyon sajnálom, én megmondom őszintén, szégyellem is magam a második félidei teljesítményünk miatt. A szurkolóknak nagyon köszönjük, hogy eljöttek és szurkoltak nekünk. Meg kell próbálni Szegeden javítani, aztán ha sikerül, lehet másról is beszélni, most ez a legfontosabb."

FÉRFI KÉZILABDA NB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MKB Veszprém KC–Pick Szeged 33–23 (16–15)
Veszprém,
4700 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
Veszprém: FAZEKAS – Gulyás P. 3, NAGY L. 5, Rodríguez, SULIC 5, TERZIC 5, Iváncsik G. 1. Csere: Borbély (kapus), Császár 3, Laluska 1, Iváncsik T. 1 (1), UGALDE 6, Dzsamali 3, Oneto, Pesic
Szeged: Mikler – Prodanovics, Ancsin G. 4, Blazevic, Czina, Zubai Sz. 1, Kekezovics 3. Csere: Tatai (kapus), Larholm 5 (1), Sulc 2, Buday, PRIBANIC 2, LASZICA 3, Balogh Zs. 3, Nagy N.
Az eredmény alakulása. 9. p.: 4–4. 15. p.: 8–5. 24. p.: 13–9. 29. p.: 14–14. 37. p.: 21–16. 41. p.: 23–19. 47. p.: 29–19. 56. p.: 33–21.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik