Női kézi Eb: háromnapos vizitet tartott a helyszíneken az EHF

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 13:17
Október elején megérkezett az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), valamint az Eb-társrendező Horvátország küldöttsége a budapesti Hélia Hotelbe, hogy a decemberi kontinenstorna részleteiről egyeztessenek. A háromnapos, delegációvezetők részvételével megtartott konferencia keretein belül nemcsak prezentációk formájában mutatták be a már kialakult elképzeléseket a rendezők, hanem a helyszínek és a szállásadó hotelek is górcső alá kerültek.

Az első napon a fő helyszín, az Eb bronzmérkőzésének és fináléjának is otthont adó Papp László Budapest Sportarénába látogattak el a küldöttek, valamint a csapatok budapesti szálláshelyének, a konferenciának is helyet adó Hélia Hotelnek az adottságait vették szemügyre.

A második napon az EHF, valamint a két rendező is minden részletre kiterjedően prezentálta, milyen stábbal és hogyan készül a decemberi tizenhat csapatos tornára. Minden oldalról nagy hangsúlyt kapott a logisztika, a csapatok szállásának és ellátásának megoldásai, és az edzésbeosztásokon túl a szabadidős tevékenységekre is kitértek a megszólalók.

A hazai szervezőbizottság vezetője, Marczinka Zoltán elárulta, hogy a magyarországi megnyitó Győrben lesz, de a debreceni Főnix Csarnokban is készülnek egy kisebb nyitóünnepséggel a helyi szervezők.

Az itthoni lebonyolításért felelős személyek a szállásigényeket is maximálisan igyekeznek kielégíteni: egy, erre a célra kialakított kérdőívet kapnak a résztvevő országok, amin jelezhetik az extra kívánságokat.

Már az Eb-labda is megvan, minden csapat kapott is belőle, így decemberig van idejük megbarátkozni vele.

A záró napon a delegáltak négy különböző csapattal Győrben Debrecenben, Eszéken, valamint Varasdon nézték meg az ott szereplő csapatok szálláshelyeit és a mérkőzéseknek helyet adó létesítményeket, és egyelőre úgy tűnik, minden a megfelelő tempóban halad a vidéki városokban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik