Női kézi MK: kiélezett végjátékban ment tovább az Érd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.07. 19:45
A női kézilabda Magyar Kupa ötödik fordulójában az Érd 26–25-re legyőzte hazai pályán a Vácot, ezzel kiharcolva a négyes döntőbe jutást.

A két NB I-es csapat nagy harcot vívott a final fourért. Amikor a második félidő elején a Mireya González helyét tökéletesen átvevő Kiss Nikolett vezette Érd öttel ellépett, akkor sem lehetett hinni, hogy vége lenne a meccsnek. Fel is jöttek a váciak, sőt, előnnyel érkeztek a hajrára. Aztán Janurik Kinga dupla bravúrjával és Kisfaludy Anett egy perccel a vége előtt szerzett góljával végül az Érd jutott a négyes döntőbe.a Mireya González helyét tökéletesen átvevő Kiss Nikolett vezette Érd öttel ellépett, akkor sem lehetett hinni, hogy vége lenne a meccsnek. Fel is jöttek a váciak, sőt, előnnyel érkeztek a hajrára. Aztán Janurik Kinga dupla bravúrjával és Kisfaludy Anett egy perccel a vége előtt szerzett góljával végül az Érd jutott a négyes döntőbe.

„Nagyon jó és fair mérkőzést játszottunk. Azokban a periódusokban, amikor meg tudtuk volna törni a Vácot, nagyon fegyelmezetlenek voltunk, ezért a végére izgalmas mérkőzés kerekedett. Örülünk, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, minden erőnkkel azon leszünk, hogy ott minél jobb teljesítményt nyújtsunk" – fogalmazott Janurik Kinga, a hazaiak válogatott kapusa.

A mérkőzés után atrocitás érte Szilágyi Zoltánt, a Vác edzőjét, erről itt olvashatnak bővebben.

A március 16–17-én sorra kerülő négyes döntőnek már résztvevője az NB I előző idényének első és második helyezettje, a Győr és az FTC.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
5. FORDULÓ (AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT)
Érd–GVM Europe-Vác 26–25 (15–13)
Ld:
Krpezs-Slezák 7, Kiss N. 5, Signaté 4, ill. De Souza 7, Hámori 5, Jovetic 4

FEBRUÁR 8. (csütörtök)
18.00:
Békéscsaba–Siófok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik