Férfi kézi Ek: kikapott a visszavágón, nem jutott döntőbe az FTC

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2024.04.27. 17:12
Hiába Nagy Bence nyolc gólja, nem jutott döntőbe az FTC (Fotó: Koncz Márton, archív)
Nem jutott be a férfi kézilabda Európa-kupa döntőjébe az FTC-Green Collect, amely a hazai pályán elért 28–28-as döntetlen után a visszavágón 39–32-re kikapott a görög Olympiakosz Pireusztól.

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
OLYMPIAKOSZ (görög)–FTC-GREEN COLLECT 39–32 (21–18)
Athén, 1100 néző. V: Cernavskis, Bogdanovs (lettek)
OLYMPIAKOSZ: Papandonopulosz (kapus), Szavvasz 10 (3), Sliskovic 8, Kavcic 6, Papavaszilisz 5 (1), Pasziasz 2, Vida 2, Dobrisz 2, Kandilasz 1, Mihailidisz 1, Tzibulasz 1, Tzirasz 1, Karaburniotisz, Montoro, Szlavuljica. Edző: Zeljko Babic
FTC: Borbély, Győri K. (kapusok), Nagy Bence 8 (1), J. Mikita 6, Bognár A. 5, Füzi 5, Balogh Zs. 2, Debreczeni 2, Imre B. 2, Kovacsics 2, Bujdosó, Pordán, Fülöp, Szepesi. Edző: Pásztor István
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–4. 14. p.: 11–8. 21. p.: 15–11. 25. p.: 17–16. 33. p.: 22–20. 39. p.: 27–22. 46. p.: 33–26. 54. p.: 37–29
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Pásztor István: – A meccs után csak gratuláltam a csapatnak, mást nem is mondtam az öltözőben. Nagyon kevesen vagyunk, elképesztő fizikai teljesítményt raktak ki a pályára játékosaim, de az eredményességet illetően természetesen van hiányérzetem.

Továbbjutott: az Olympiakosz, 67–60-as összesítéssel

GYŐZNIE KELLETT a Ferencvárosnak Athénban, ha be akart jutni a férfi kézilabda Európa-kupa döntőjébe, egy héttel ezelőtt ugyanis 28–28-as döntetlent játszott az Olyimpiakosszal az Elek Gyula Arénában, így a vereség a biztos kiesést jelentette, döntetlen esetén pedig rögtön a hetespárbaj döntött volna.

A beálló Füzi Dániel ugyan visszatért Pásztor István együttesébe, amely ugyan erősen foghíjas maradt így is, mégis jól kezdte a mérkőzést, három perc után már két góllal vezetett. A hazaiak gyorsan összeszedték magukat, a hatodik percben kiegyenlítettek, a tizedikben pedig átvették a vezetést, amit innentől kezdve nem is engedtek ki a kezük közül. Miután csapata nem találta a ritmusát, a vendégek edzője öt percen belül kétszer is időt kért, a zöld-fehérek fel is zárkóztak egy gólra, de a félidő hajrájában az Olympiakosz újra hármat tett a két gárda közé.

A görögök a második félidőben tovább növelték az előnyüket, különösen sorozat gólkirályi címére hajtó balátlövő, Szavvasz Szavvasz villogott, aki tíz gólt szerzett, így már csak Tomás Canete előzi meg a góllövőlistán egy egységel, akinek csapatát, az olasz Brixent éppen az Olympiakosz ejtette ki a nyolcaddöntőben, így a görög játékosnak igazi riválisa sincs.. Az utolsó tíz percre ötgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok, de a Fradiban már nem volt annyi erő, hogy le tudja dolgozni a hátrányát, a mérkőzést 39–32-re a görögök nyerték, így bejutottak a fináléba, ahol minden bizonnyal az izlandi Valur lesz az ellenfelük.

Az idény végére alaposan megfogyatkozott Ferencváros pedig koncentrálhat a magyar bajnokságra, az utolsó két összecsapásra, a matematikai esélye ugyan még van a dobogóra, de nagy valószínűséggel marad a negyedik helyen, így újra indulhat majd a nemzetközi kupában. A Ferencváros legjobb góllövője Nagy Bence volt nyolc találattal, aki egyben az együttes házi gólkirálya is lett a sorozatban 46 találattal, amely az Európa-kupa góllövőlistájának hetedik helyére volt elég.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik