Csoportelsőként középdöntős a magyar válogatott a strandkézilabda-vb-n

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 13:18
Fotó: Strandkézilabda - MKSZ hivatalos oldala/Facebook
Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott csportelsőként jutott középdöntőbe a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokságon, mivel Ausztráliát és Dániát is legyőzte szerdán.

Az Ausztrália ellen 2:0-ra megnyert meccsen a legeredményesebb magyar játékos Gyene Norbert volt 12 ponttal, Vizes Patrik nyolc ponttal járult hozzá a sikerhez.

A dánok a legutóbbi, 2022-es tornán a második helyen végeztek, az Európa-bajnokságot 2019-ben és 2021-ben megnyerték, tavaly harmadikok voltak. Ellenük 2:1-re nyert a válogatottunk, a nagyon kiélezett mérkőzés legeredményesebb játékosa Csuka Balázs volt 16 ponttal.

Gulyás István szövetségi edző csapata a középdöntőben a Brazíliát, Tunéziát, Spanyolországot és Kínát felvonultató csoport három továbbjutójával találkozik. A középdöntő két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt.

 A vasárnapig tartó vb-n a csoportok első három helyezettje jutott tovább a középdöntőbe, amelynek két hatos csoportjából az első négy-négy válogatott játszhatja majd a negyeddöntőt.

„Boldogok vagyunk! Európát képviseljük, hiszen Európa regnáló legjobb csapata vagyunk. Ezért tessék úgy közlekedni a pályán, úgy élni és mozogni, hogy ezt lássa mindenki! Ma ebből voltak jelenetek a védekezésben, támadásban még mindig nem, továbbra is azt gondolom, hogy ott visszafogottabbak vagyunk” – idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

Hozzátette, tudták, hogy Nahaj Lászlótól jön a bravúr a szétlövésben a küzdelmes meccs végén. A tréner hangsúlyozta, ez volt az első olyan mérkőzésük, amilyeneket Európában minden alkalommal játszanak.

„Jó pozícióból mehetünk tovább, és ezt a fajta önbizalmat kellene képviselnünk a továbbiakban is, azt gondolom, hogy ez jó irány” – mondta Gulyás.

STRANDKÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (Pingtan-sziget)
Csoportkör, 2. forduló
A csoport
Magyarország–Ausztrália 2:0 (18–8, 24–10)
Magyarország–Dánia 2:1 (17–18, 22–20, 9–6)

kedden játszották
Magyarország–Omán 2:0 (17–12, 16–14)

 A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 4, Omán 2, Ausztrália 0

A magyarok programja a középdöntő I. csoportjában (közép-európai idő szerint)
Csütörtök
11.20: Magyarország–Tunézia
Péntek:
4.20: Magyarország–Spanyolország
11.20: Magyarország–Brazília 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik