A Brest rekordösszegért vette meg Vjahirevát a Viperstől

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 17:44
Anna Vjahirjeva Franciaországban folytatja (Fotó: Kovács Péter)
A francia Brest minden idők legnagyobb átigazolási összegét fizette a norvég Vipersnek az orosz Anna Vjahireváért, ő az első női kézilabdázó, aki 170 ezer euró ellenében vált klubot.

A 29 éves orosz kézilabdázó kétéves szerződést írt alá a Brestnél. Az ötszörös orosz és kétszeres norvég bajnok 2016-ban olimpiát nyert az orosz válogatottal, 2023-ban pedig Bajnokok Ligáját a Vipersszel.

Norvég sajtóhírek szerint szívesen maradt volna a Vipersnél, de a klub súlyos anyagi gondokkal küzd, tavasszal ötmillió koronás támogatást kapott helyi szervezetektől, azzal a segítséggel tudta befejezni az idényt. Vjahireva eladásával (az érte kapott összeggel és a fizetése megspórolásával) négymillió koronát takarít meg a Vipers.

„Hirtelen történik ez a klubváltás, de ha így alakult, várom, mit hoz a jövő a Brestnél. Új fejezet kezdődik a karrieremben, várom, hogy örömet szerezzünk a szurkolóinknak” – idézi a Brest honlapja Anna Vjahirevát.

„A végsőkig kivártunk, hátha sikerül Anna eladása nélkül megoldanunk az anyagi problémát, de sajnos így kellett döntenünk, ez a kjlub egyetlen esélye” – mondta Peter Skovholt, a Vipers elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik