Magyarul dicsérte a Győr BL-teljesítményét Per Johansson

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 10:14
Per Johansson szerint az ilyen mérkőzések a legjobb csapatépítők (Fotó: Koncz Márton)
Mint arról már beszámoltunk, a Győri Audi ETO KC 35–34-re nyert a Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A mérkőzés után a győriek vezetőedzője, Per Johansson a Nemzeti Sportrádiónak adott interjújában értékelte a találkozót.

„Büszke vagyok a csapatomra” – kezdte magyarul az értékelését a svéd tréner. – „Azt gondolom, hogy két remek gárda összecsapását láthattuk, ami egy kisebb döntőnek felelte meg. Úgy érzem, ezen a találkozón végre megtaláltunk valami olyat a csapatban, ami az előző két hétben kissé elveszett. Megtaláltuk a megfelelő hozzáállást és küzdőszellemet. Ma mi voltunk a jobb csapat.”

Per Johansson arról is beszámolt, milyen hatással volt a csapatra, hogy idegenben lépett pályára. 

„Hihetetlen atmoszféra volt a meccsen. Teltház előtt mindig remek érzés játszani, ebből azonban most mi is tudtunk profitálni, nem csak a hazai csapat. Nagyon élveztük a hangulatot.”

Az interjúban a szakember említést tett még, egy ilyen találkozó, hogyan hat a játékosok mentális állapotára. 

„Az ilyen szoros mérkőzések a legjobb csapatépítők. Csapatépítést nem lehet rendelni, ahhoz a tűzben kell edződni nyomás alatt, meg kell dolgozni érte. Így ismerjük meg egymást, van hat-hét új játékosunk és én is új vagyok, így szükségünk van az ilyenekre.”

Az interjút végül a győri lányok éneklése zárta, akik éppen a megérdemelt győzelmet ünnepelték. 

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
B-CSOPORT
Brest Bretagne (francia)–Győri Audi ETO KC 34–35 (17–20)
Brest, 4327 néző. V: L. Hansen, J. Jensen (dánok)
BREST: Filter – Coatanea 2, Vjahireva 4, FOPPA 8 (1), ONDONO 4, C. Lassource 2, Faure 2. Csere: ANDRÉ (kapus), Lott, MAIROT 12 (3), L. Kanor, K. Novak. Edző: Raphaëlle Tervel
GYŐR: Sako – Győri-Lukács 3, Rju Un Hi 2, NZE MINKO 9, BRATTSET 7, BREISTÖL 5, VAN WETERING 5. Csere: S. TOFT (kapus), De Paula 2 (2), Housheer 2, Dulfer, Blohm. Edző: Per Johansson
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 8. p.: 4–5. 10. p.: 7–6. 15. p.: 9–10. 20. p.: 9–14. 25. p.: 12–19. 36. p.: 19–25. 42. p.: 25–27. 53. p.: 27–31. 57. p.: 32–32
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Raphaëlle Tervel: – Büszke vagyok a csapatomra, amely végig őrült módon harcolt. Ezúttal kevesebbet cseréltünk, de így is mindig sikerült visszajönnünk a meccsbe. Sok tapasztalatot szereztünk, és szerintem erre építhetünk a jövőben.
Per Johansson: – Hosszú idő után ez volt az egyik legnehezebb hetünk, de fantasztikus teljesítményt nyújtottak a lányok. Kétszer is nagy különbséggel vezettünk, de tudtuk, hogy előbb-utóbb visszajön a meccsbe a Brest. A végén hideg fejjel játszottunk, belőttük az utolsó helyzeteinket, és Sandra Toft is jókor védett.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik