Mikler Krisztián azt az utat járná be, amelyet testvére, Mikler Roland

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 11:14
Mikler Krisztián szeretne hasonló utat bejárni, mint testvére, Mikler Roland (Fotó: Dömötör Csaba)
Aligha eshet meg, hogy két Mikler neve szerepeljen a jövőben a magyar férfi kézilabda-válogatottban, ám az egyiket akár válthatja a másik… Mikler Krisztián pedig szeretne is hasonló utat bejárni, mint testvére, Mikler Roland.

„Reménykedem benne, hogy hasonló utat járok be, mint a bátyám, azon vagyok, hogy ez így legyen. Rengeteget dolgozom, hogy egyszer tagja legyek a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, s úgy gondolom, kitartással és alázattal sok mindent el lehet érni” – reagált Mikler Krisztián arra a kérdésre, hogy milyen példaként szolgál számára a válogatott kapuját immár húsz éve védő Mikler Roland pályafutása. 

A NEKA 21 éves kapusa előtt azonban nemcsak a klasszis testvére áll példaként, hanem Palasics Kristóf is, akivel együtt nyertek 2023-ban junior vb-ezüstérmet, s aki azóta megjárta a válogatottal a párizsi olimpiát. Videónkban emellett arról is beszél, mekkora lehetőségnek tartja, hogy öt napig a felnőttválogatott edzőtáborában vehet részt, s együtt dolgozhat Porobic Haris kapusedzővel. Az is szóba kerül, hogy ha nem jön egy sérülés, akkor is a kézilabdát választotta volna, vagy marad a futballnál. 

A magyar férfiválogatott kerete
Kapusok: MIKLER Krisztián (NEKA), BALOGH Ádám (OTP Bank-Pick Szeged), VÁRADY-SZABÓ László (BFKA-Veszprém)
Jobbszélső: SZILÁGYI Benjámin (OTP Bank-Pick Szeged)
Jobbátlövők: ÓNODI-JÁNOSKÚTI Máté (FTC-Green Collect), TÓTH Péter (Csurgói KK)
Irányítók: CSÖRGŐ Kristóf (FTC-Green Collect), TÓTH Levente (NEKA), SZTRAKA Dániel (PLER-Budapest)
Beállók: NÉMETH Bulcsú (OTP Bank-Pick Szeged), PAPP Tamás (Csurgói KK), KARAI Miklós (FTC-Green Collect), MÉSZÁROS Máté (FTC-Green Collect) 
Balátlövők: FAZEKAS Máté (ETO University HT), BALOGH Dániel (OTP Bank-Pick Szeged), KOVÁCS Tamás (NEKA), GAZSÓ Péter (NEKA)
Balszélsők: KRAKOVSZKI Bence (Mol Tatabánya), MOLNÁR Robin (NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik