Az aranyásók folytatják

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.05.03. 23:16
Címkék
A több mint egy hete pihenő Körmendet leszámítva "futtából veszik az újabb akadályt a felsőházi rájátszásban érintett csapatok. Az alapszakaszgyőztes Kaposvár és az Albacomp csütörtökön tett pontot a hosszúra nyúlt negyeddöntő-sorozat végére, és csak egy nappal korábban zárt a Falco is, ám nincs megállás, vasárnap kezdődik az elődöntő.
Simon Balázs és a többi kaposvári kosárlabdázó elszántsága a két évvel ezelôttit idézi
Simon Balázs és a többi kaposvári kosárlabdázó elszántsága a két évvel ezelôttit idézi
Simon Balázs és a többi kaposvári kosárlabdázó elszántsága a két évvel ezelôttit idézi
Simon Balázs és a többi kaposvári kosárlabdázó elszántsága a két évvel ezelôttit idézi
Simon Balázs és a többi kaposvári kosárlabdázó elszántsága a két évvel ezelôttit idézi
Simon Balázs és a többi kaposvári kosárlabdázó elszántsága a két évvel ezelôttit idézi
S ha már Zsebe Ferenc alakulatát mint kakukktojást említettük, figyelemre méltó az is, hogy az esztendővel korábbi nagy négyesből egyes-egyedül a vasi piros-feketék jelentik az állandóságot. Az Albacomp a címvédő Atomerőműt (zárójelben jegyezzük meg, egyes hírek szerint Fodor Péter állásába kerülhet a korai búcsú), míg a Kaposvár a Szolnokot ütötte el a további küzdelmektől, marad a Körmend, amely makacsul harcol az új kihívókkal.
Legelőször is a Vadkakasok együttesével, amellyel tavaly is megvívott a rájátszásban, igaz, egy körrel korábban. A negyeddöntőt az akkor még Patonay Imre irányította egylet nyerte meg 3–2-es összesítéssel, gyanítjuk, hasonló eredmény ezúttal is fiestát hozna a Rába partján. Csakhogy a mai Debrecent még véletlenül sem illik egy napon említeni az akkorival. A Ráthonyi-csapat előbb alapszakaszezüsttel, majd MK-második helyezéssel jelezte, mérföldkőhöz érkezett: a kérdés már csak az, az egyesület történetének legnagyszerűbb szereplése négy közé jutást jelent-e, netán ennél is magasabbra kerül a mérce. A hajdúsági sikerkovács, azaz Ráthonyi Tamás szerint előbb a fáradtságon kell úrrá lenni, aztán jöhet a Körmend, a mester úgy tartja, az első "meccs” sikere előrevetítheti az újabb győzelmet is.
Ragyogó párharccal kecsegtet a Kaposvár–Albacomp derbi is, melynek a somogyi városban vágnak neki a felek. Ez utóbbi információ akár perdöntő is lehet, tudniillik a playoff eddigi szakasza félelmetes "hazai uralkodásról” tanúskodik. Ne feledjük azonban, hogy az alapszakasz háromnegyedét olykor lenyűgöző teljesítménnyel a tabella élén eltöltő fehérváriaknak új impulzust jelentett a visszatérő tréner, Farkas Sándor újbóli munkavállalása. Nem beszélve arról, amit még az előd, vagyis Sterbenz László fogalmazott meg, nevezetesen "ha négy közé jut az együttes, lekerül a teher a vállakról”.
Hogy még véletlenül se maradjon ki a rivális magasztalása, a kaposvári oldal elszántsága a két évvel ezelőttit idézi. Emlékezhetünk rá, az akkori lendületnek az lett a vége, hogy a klub történetének első bajnoki aranyérmét söpörték be Ivkovicsék. Ennyit a történelemről, melyet részben kényszerűségből citáltunk elő.
Az ugyanis jószerivel megtippelhetetlen, hogy az ez évi "aranyásók” közül ki ér el a kincshez.

Férfibajnokság, rájátszás, elődöntő

KAPOSVÁR (1) - ALBACOMP (4)
Az évad végéhez közeledve egyre inkább összecsiszolódott az alapszakaszgyőztes Kaposvár, amely nem titkoltan meg szeretné ismételni két évvel ezelőtti bravúrját, amikor is meg sem állt az aranyéremig. A kiegyensúlyozott kezdő ötös mellett segíteni mindig tudó cserékre számíthat Miljkovics edző, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy otthonában ebben az idényben még veretlen a Klíma-Vill. Fehérvári oldalon sincs ok a panaszra, hiszen a visszatérő Farkas Sándor új impulzust adott a társaságnak, amely elütötte a továbbjutástól a címvédő ASE-t. Ha lehet, a somogyi egylet még nagyobb falatnak tűnik, főleg, hogy egyszer Kaposváron is győznie kell az Albacompnak. Mindenesetre az alapszakaszbeli találkozóikról a somogyiak őrizhetnek szebb emlékeket, hisz mindkét meccs Dzunicsék sikerét hozta.
Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0. Első mérkőzés: május 4., Kaposvár. A további program: május 8., Székesfehérvár; május 11., Kaposvár. Ha szükséges: május 15., Székesfehérvár; május 18, Kaposvár.


DEBRECEN (2) - KÖRMEND (6)
Rettegett vendég mostanában a Körmend, ám ne feledjük, az Oláh Gábor utcai csarnokban még nem kapott ki ebben az évadban a Debrecen. Kérdés, hogy a fárasztó negyeddöntő (az öt meccs mellett ideértjük a két szombathelyi túrát is) mennyit vett ki az alapszakasz másodikjából. Kisebb sérülések hátráltatják ugyan a hajdúságiakat, ám biztosak lehetünk benne, hogy mindenki játszani fog, mint ahogy bevetésre készek a vasi kosarasok is. A pályára lépők válláról lekerültek a terhek, hiszen a négy közé jutás Debrecenben és Körmenden is ragyogó szereplést jelent, meglátjuk, e helyzetben melyik oldalon lesz nagyobb a motiváció. Az alapszakasz során oda-vissza elpáholta riválisát a Debrecen, más kérdés, hogy ez a Körmend már nem is emlékeztet arra az együttesre.
Az alapszakaszbeli mérleg: 2–0. Első mérkőzés: május 4., Debrecen. A további program: május 8., Körmend; május 11., Debrecen. Ha szükséges: május 15., Körmend; május 18., Debrecen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik