Az Albacomp a szuperfavorit

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.10.02. 21:06
Címkék
Tizennégyből tizenhárom. Nem rossz arány. De a csapat sem az. Sőt. Egyesek szerint az utóbbi esztendők egyik legerősebb együttese van kialakulóban Székesfehérvárott, így nem is csoda, hogy az élvonalban dolgozó szakemberek többsége Albacomp-diadalra tippelt. Az egyetlen kivétel Ráthonyi Tamás, aki  nem fogják kitalálni  saját alakulatára esküdött. Ami azt illeti, dobogóra várja a Debrecent a többi tréner is, úgy fest, a válogatott Sitku Ernő megszerzésével alaposan felértékelődött a hajdúsági egylet. Összeállításunkból kiderül, majdhogynem egybehangzó álláspont, hogy a nagy sírás-rívás ellenére több helyütt egész ütőképes alakulat körvonalazódik, és ha a színvonal emelkedésére nincs is garancia, az ádáz csaták, az emlékezetes küzdelmek nem maradhatnak el az előttünk álló évadban sem. Az edzők úgy látják, fél tucat együttes biztosan lesz, amely bárki ellen győzelmi eséllyel léphet pályára. Márpedig, ha így lesz, a szurkoló csak nyerhet. Hogy így lesz-e, választ ad a pénteken induló EnterNet-Internet Liga néven emlegetett férfibajnokság A-csoportja.
Lapov (a labdával) remek csapatban játszik, az edzôk szerint akár át is veheti az aranyat (fotó: Danis Barna)
Lapov (a labdával) remek csapatban játszik, az edzôk szerint akár át is veheti az aranyat (fotó: Danis Barna)
Lapov (a labdával) remek csapatban játszik, az edzôk szerint akár át is veheti az aranyat (fotó: Danis Barna)
Lapov (a labdával) remek csapatban játszik, az edzôk szerint akár át is veheti az aranyat (fotó: Danis Barna)
Lapov (a labdával) remek csapatban játszik, az edzôk szerint akár át is veheti az aranyat (fotó: Danis Barna)
Lapov (a labdával) remek csapatban játszik, az edzôk szerint akár át is veheti az aranyat (fotó: Danis Barna)
Albacomp

Farkas Sándor: – Úgy érzem, mi is azon csapatok közé tartozunk, akik a bajnoki aranyért csatázhatnak. Én óvatos optimista vagyok, nem szeretem ezt a hurráhangulatot, amely most körülveszi az együttesemet, mert ez könnyen veszélyessé válhat. Sokat változott a mezőny a legutóbbi évadhoz képest, nem sejthető, ki lesz az előttünk álló idény Körmendje. A jelenlegi állapotokat figyelembe véve azt hiszem, az általam dobogóra várt csapatok tűnnek a legerősebbnek.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Debrecen

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Boros, Fodor G., Walker, Góbi, Lapov
Sérült: Spivey (izomhúzódás), Fodor G. (kifordult a bokája), Bencze Z. (ujjsérülés), Walker (ujjsérülés)

Atomerőmű SE
Zsoldos András: – A csapat korábbi eredményei kifejezetten jók, de azt tudomásul kell venni, hogy a négy magyar válogatott közül már csak kettő játszik Pakson. Sitku és Fodor a posztja egyik legjobbja, az ő elvesztésük minden csapat számára nagy veszteség. A felkészülésünk félig-meddig volt sikeres: előbb Czigler, majd Davis nem állhatott a rendelkezésünkre. Érdekes bajnokság előtt állunk, papíron az Albacomp és a Debrecen kiemelkedik a mezőnyből, de én bízom benne, hogy az első négy közé bejutunk mi is. Aki azt hiszi, hogy a "gyengék” ellen a kevés is elég lesz, az nagyot téved. Sok helyen előtérbe kerülnek a fiatal játékosok, és ez mindenképpen pozitívum.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Atomerőmű

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Mészáros Z., Davis, Smith, Jurgilas, Czigler
Sérült: Davis (combizomsérülés)

Debreceni Vadkakasok

Ráthonyi Tamás: – Szinte maradéktalanul meg tudtuk valósítani amit elterveztünk, a fiúk jó erőben jöttek vissza a nyári szünetről. Sitku érkezésével erősebb lett a csapat, és több szerkezetben is tudunk majd játszani, ezért is mondom azt, hogy nem lesz állandó kezdő ötösöm. Nyilvánvalóan mindenki a megerősödött Albacompot tartja favoritnak, de mi mégis arra törekszünk, hogy bajnoki címet nyerjünk. Aki nem álmodik az első helyről, az nem is fog nyerni.

Edzői tipp a befutóra: 1. Debrecen, 2. Albacomp, 3. Kaposvár

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Fodor M., Lee, Green, Sitku, Bukva
Sérült: –

Falco KC-Szombathely

Váradi Attila: – Az előző az utóbbi évek legerősebb bajnoksága volt, ezúttal viszont lesznek gyengébb csapatok. Nálunk a biztos bentmaradás a cél, egy esetleges nyolc közé jutás már bravúrnak számítana. Megjegyzem, ez nem jelenti azt, hogy eleve lemondanánk a kiemelkedő eredményről. Egyelőre egy légióst igazoltunk, és könnyen lehet, hogy ez nem is fog változni, az egyesület ugyanis nem szeretné túlvállalni magát. A kitűnő Falcóhoz szokott szurkolóink látták a felkészülési meccseinket, és tudják, hogy keményen dolgozunk, remélem úgy biztatnak bennünket, mint eddig.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Debrecen

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Kálmán, Gráczer, Pankár, Borszéki, Feigl
Sérült: Benítez (bokasérülés)

Gunaras KC Dombóvár

Dinnyés Attila: – Normálisan dolgoztak a fiúk, ám be kell vallanom, még nem állt öszsze a csapat. Bízom benne, hogy az előző évadbeli néhány pontos vereséggel véget ért meccseinket ezúttal meg fogjuk nyerni. A jó rajt nagyon sokat számítana. Lehet, hogy néhány csapat meggyengült, ennek ellenére nem lesznek lefutott mérkőzések. Zsugorodnak a költségvetések, több helyen fiatalok kapnak játéklehetőséget, akik kellemes meglepetést okozhatnak. Az biztos, hogy a hárompontosok meghatározzák majd a játékunkat, de én bízom benne, hogy a támadásunk mellett a védekezésünk is javulni fog.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Kaposvár

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Wooten, Deák, Halimics, Fülöp, Fisher
Sérült: Wooten (az Achilles-ina fáj)

Kaposvári KK

Kmézics Zorán: – Több mérkőzést rendeznek az alapszakaszban, ezért nagyobb terhelés vár a csapatokra. Az együttesünk legutóbbi keretéből három meghatározó kosaras hiányzik, a többieknek kell helyettesíteniük őket. A felkészülési időszakban kifejezetten jól szerepeltünk, de a java még csak most jön. Van még két légióshelyünk, elképzelhető, hogy igazolunk is még külföldieket, de csak akkor, ha a klub anyagi lehetősége ezt megengedi. Az biztos, hogy Dzunics nagyon fog hiányozni az évad elején. Ha nem erősödik meg a csapat, az első hat közé kerülés lesz a cél, ám ha bővül a keret, bármire képes lehet a Kaposvár. Az Albacomp és a Debrecen a kerete alapján kiemelkedik a mezőnyből, de abban biztos vagyok, hogy ebben az évadban is lesz egy-két meglepetéscsapat.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Kaposvár

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Simon B., Varga, Szőke, Filipovics, Ivkovics
Sérült: Dzunics (térdműtét után lábadozik)

MAFC-Újbuda

Merim Mehmedovics: – Célunk a bentmaradás, és ha valahol a nyolcadik hely környékén végeznénk, már nagyon elégedett lennék. Befutott a két amerikai légiós is, remélem, velük jó kosárlabdát játszunk majd. Szimpatikus, fiatal csapat lesz a MAFC, szerintem kifejezetten jól sikerült a felkészülésünk. Több csapat remekül erősített, pillanatnyilag az Albacomp tűnik a legerősebbnek, de remek lesz a Sitkuval kiegészített Debrecen és a paksiakat sem szabad lebecsülni. Éppen ezért azt mondom, érdekes és jó bajnokság előtt állunk, és remélem, hogy ennek egyik meghatározó csapata lehet a MAFC is.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Atomerőmű

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Maljkovics, Kangyal, Buddenborg, Sajni, Rowe
Sérült: –

Marc-Körmend

Zsebe Ferenc: – Először is kissé módosítva felidézném egy korábbi mondásomat: agysebész leszek, ha megvédjük a címünket! Szokás szerint megpróbáljuk elveszíteni a bajnokság eleji mérkőzéseinket – talán az idén nem fog sikerülni –, aztán igyekszünk összekapni magunkat, s akkor Jézuska már jó helyezést hozhat karácsonyra. Nagyon magas a mérce, ezért külön edzéseket veszünk Szergej Bubkától, de reméljük, a kezdő magasságot nem verjük le, s legalább félútig eljutunk.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Debrecen

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Ike, Nixon, Trummer, Mujanovics, Lóránt P.
Sérült: Grebenár (porcrepedés a térdében), Ike (talpsérülés)

Marso-Nyíregyházi KK

Horváth Imre: – Tervünk a biztos bentmaradás. A felkészülésben voltak problémáink – sérülések, betegségek –, de ez már a múlt, igyekszünk minél több meccset nyerni, és folyamatosan javítani a játékunkon. Talán a tapasztalat és a rutin mellettünk szól, hiszen rendelkezünk néhány idősebb játékossal, nem titok, a csapatot Pavlovicsnak, Jovanovicsnak és Riley-nak kell elsősorban a hátán vinnie. Remélem, hogy a közönség mellénk áll majd, ha egy-két akadályt sikerül vennünk. Korábban úgy tűnt, két részre szakadt a mezőny, de a felkészülési tornák alapján úgy veszem észre, nem lesz szakadék, senki sem mehet biztosra sehol.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Kaposvár, 3. Atomerőmű

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Siska, Pavlovics, Jovanovics, Krivacsevics, Riley
Sérült: –

Mol Szolnok

Rezák László: – A felkészülésünk kéthetes lemaradásban van, hiszen nem velem kezdték el a munkát a fiúk. Úgy érzem, ezzel a csapattal bele fogunk tudni szólni a nagyok versengésébe. Sok függ attól, hogy miként tudok "gazdálkodni” a kerettel, hiszen kevesen vagyunk. Fontos, hogy elkerüljenek bennünket a sérülések. Az eredményesség mellett célunk az is, hogy minél több fiatalt építsünk be a csapatba. Az általam dobogóra várt három gárdát leszámítva mindenki hasonló helyzetben van, vagyis a túlélésért dolgozik. Titkon remélem, hogy a legjobb nyolc közé jutásnál is többre futja majd az erőnkből…

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Atomerőmű, 3. Debrecen

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Takács A., Kobale, Vaisvila, Orosz, Masiulius
Sérült: –

PVSK-Panthers

Fodor Péter: – Olyan elképzeléssel verbuválódott az együttes, hogy próbáljon meg feljutni, időközben azonban változott a helyzet, már ebben az évben az A-csoportban indulhatunk. Újoncok vagyunk, hat új játékost kellett a csapatba építenem, a célunk nem is lehet más, mint a bentmaradás kiharcolása. Ha ennél jobb eredményt érnénk el, az már bravúr volna. Pécsett hosszú távra terveznek, néhány év alatt felfelé ívelő pályát kell befutnunk. Szerintem négy csapat, az Albacomp, a Debrecen, az ASE és a Kaposvár alkotja a legerősebb csoportot, utánuk következik a Körmend, a Szolnok, a Kecskemét, a Falco és a ZTE, míg a többiek nagyjából hasonló erőt képviselnek. Feltétlenül meg tudom ígérni, hogy olyan mentalitású csapat lesz a PVSK, amelyikre vevő a közönség.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Atomerőmű

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Csirke, Campbell, Mészáros R., Horváth Z., Lo el-Hadzsi
Sérült: Gambiroza (bokasérülés)

Soproni Ászok-SMAFC

Szalai János: – Nagy előnynek érzem, hogy a kiszemelt két külföldi játékosunk az alapozás kezdete óta velünk gyakorol. A kilenc-tizenkettedik hely valamelyikét céloztuk meg, szerintem ez a mostani csapat erősebb játékosállományú, mint a korábbi. Abban is biztos vagyok, hogy a hangulat jobb, ezért is bízom az előrelépésben. Ami az erőviszonyokat illeti, lesz egy-két csapat, amelyik kiemelkedik a mezőnyből, míg a többiek közt óriási harc dúl majd a legjobb nyolc közé jutásért, valamint a kiesés elkerüléséért.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Univer

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Pojbics, Rawlins, Walke, Mogyorósy, Vilcinskas
Sérült: Preiner (lábközépcsonttörés után lábadozik), Sallay (lábközépcsonttörés után lábadozik)

Univer KSE

Meszlényi Róbert: – Kicsit felemás volt a felkészülésünk, hiszen nagyon jól kezdődött, ám a légióscsere, valamint McClendon kiválása megnehezítette az életünket. Fizikailag jó állapotban van, taktikailag és védekezésben azonban még fejlődnie kell a csapatnak. A minimális elvárás a legjobb nyolc közé jutás – az Albacomp, a Kaposvár, a Debrecen és az Atomerőmű erősebbnek tűnik a többieknél, ám a többi tíz csapat nagyjából egyforma játékerőt képvisel. A kecskeméti szurkolóktól azt szeretném kérni, hogy adjanak időt arra, hogy összerázódjon a hét új játékos alkotta együttes.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Atomerőmű

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Bradford, Horváth Á., Tanács, Horváth Cs., Heinrich
Sérült: McClendon (lágyéksérvműtét után lábadozik)

ZTE KK

Kovács László: – Jól sikerült a felkészülésünk, remek hangulatban edzett a csapat. Szerintem kiegyenlített bajnokság előtt állunk, sok hasonló erejű együttes küzd majd. A sérülésektől, pillanatnyi formától függően meglepő eredmények is születhetnek majd; szerintem jók leszünk, szeretnénk az első nyolc közé jutni. Egyelőre egy légiósunk van, ha lesz rá pénzünk, esetleg hozunk még valakit. Fontosnak tartom, hogy a kosarasaim élvezzék a játékot, még akkor is, ha nagy lesz a tét. Remélem, hogy az egerszegi közönség mellénk áll majd.

Edzői tipp a befutóra: 1. Albacomp, 2. Debrecen, 3. Kaposvár

NS-tipp. A várható kezdőcsapat: Nisavics, Bencze T., Kámán, Csaplár-Nagy E., Polster
Sérült: –

A legutóbbi 10 bajnok

2003: Marc-Körmend
2002: Atomerőmű SE
2001: Kaposvári Klíma-Vill KK
2000: Albacomp-UPC
1999: Albacomp-SZÜV
1998: Albacomp-SZÜV
1997: Danone-Honvéd
1996: Marc-Körmend
1995: Danone-Honvéd
1994: Tungsram-Honvéd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik