Dávid sem segíthetett

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2003.11.07. 22:05
Címkék
Dávid Kornél úgy tette a dolgát, ahogy azt az elmúlt hetekben, hónapokban szokta, a Tau ellenben kevésbé emlékeztetett korábbi önmagára, így véget ért a baszkok nagy sorozata.
Dávid Kornél (jobbra) dupla duplája is kevés volt a remeklô Efes ellen
Dávid Kornél (jobbra) dupla duplája is kevés volt a remeklô Efes ellen
Dávid Kornél (jobbra) dupla duplája is kevés volt a remeklô Efes ellen
Dávid Kornél (jobbra) dupla duplája is kevés volt a remeklô Efes ellen
Dávid Kornél (jobbra) dupla duplája is kevés volt a remeklô Efes ellen
Dávid Kornél (jobbra) dupla duplája is kevés volt a remeklô Efes ellen
Emlékezhetünk rá, a spanyol listavezető immár kilenc meccset nyert meg zsinórban hazája bajnokságában, ám az Euroliga-rajt kevésbé volt sikeres. A magyar center alakulatát a török Efes Pilsen oktatta ki, amely a harmadik és a negyedik negyedben fantasztikusan kosárlabdázott. "Nem tudom, mi történt velünk a szünet után, a harmadik felvonásban például tucatnyi eladott labdával ajándékoztuk meg az ellenfelet” – utalt a Tau Cerámica ritkán tapasztalható összeomlására a magyar center. A fordulat főként annak tükrében megdöbbentő, hogy az első félidőben úgy játszott a csaknem tízezer szurkoló biztatta házigazda, ahogy szokott: Dávid 13 pontjával 51–38-ra vezetett a Tau Cerámica. "Ivanovics, az edzőnk sietett leszögezni, hogy egyszer minden sorozatnak vége szakad, hiszen nem nyerhetünk meg minden meccset az évadban, mégis, ahogy kikaptunk, az nagyon bosszantó” – tette hozzá Dávid (végül 19 pontot – 6/15 a mezőnyből, 7/9 a büntetővonalról – és tíz lepattanót íratott fel a statisztikai lapjára), aki mellett továbbra is a szerb-montenegrói Jelics, valamint az ifjú brazil, Splitter játszott a palánk alatt. Ez azt is jelenti, hogy a sérült Scola és Betts helyére két hónapra igazolt szerb világbajnok, Koturovics még nem lépett pályára az öreg kontinens legrangosabb vetélkedésének nyitó fordulójában.
Az Euroliga másik két magyarja, a vádlisérülése miatt heteket kihagyni kénytelen Gulyás Róbert (Adecco Asvel), illetve a hátát fájlaló Báder Márton (Krka) nem lépett pályára, az előbbi győztes, utóbbi vesztes csapat tagja lehetett volna. A két játéknap további érdekességei közül az élre kívánkozik, hogy a tizennégy és fél esztendő után újra Zalgiris-mezbe bújt Arvydas Sabonis győzelemre vezette a Kaunast, pedig a litvánokhoz talán a legerősebb görög gárda, a Panathinaikosz látogatott. A 39 éves legenda (nyert olimpiát, világ- és Európa-bajnokságot is) az első két negyedben még csak szokta a meccs légkörét, a folytatásban azonban megállíthatatlan volt, végül 15 ponttal és kilenc lepattanóval járult hozzá a baltiak 80–74-es diadalához. A legutóbbi négyes döntő résztvevői közül egyébiránt vereséggel kezdett a két olasz együttes, a Siena és a Treviso is, különösen az utóbbira kaphatták fel a fejüket a szakmabeliek. A Benettont (Evans 18 pont, Edney 12) a spanyol Valencia (Rigaudeau, Tomasevics 14, Abbio 13) tángálta el alaposan (89–64): a meccs a második negyedben dőlt el, amikor is a házigazda 16 ponttal múlta felül a látogatóját. Az első forduló legértékesebb kosarasának (MVP) a lengyel Wroclaw amerikai hátvédjét, Greert választották, aki mindössze három dobását elhibázva 27 pontig jutott, s kiosztott nyolc asszisztot is. A végére még egy jó hír Dávidról: a dupla duplával kezdő honfitársunknál csak ketten szedtek több lepattanót a tizenkét összecsapáson.

Férfi Euroliga
Alapszakasz, 1. forduló. A-csoport:
Lottomatica Roma (olasz)–Barcelona (spanyol) 59–61, Union Olimpija (szlovén)–Partizan Mobtel (szerb-montenegrói) 69–67, Cibona Zagreb (horvát)–Pau-Orthez (francia) 72–71, Ülker (török)–AEK Athén (görög) 75–69. B-csoport: Skipper Bologna (olasz)–Krka Novo Mesto (Báder Márton) 97–86, Zalgiris Kaunas (litván)–Panathinaikosz (görög) 80–74, Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Unicaja Málaga (spanyol) 88–73, CSZKA Moszkva (orosz)–Montepaschi Siena (olasz) 84–71. C-csoport: Tau Cerámica (spanyol, Dávid Kornél, 19 pont)–Efes Pilsen (török) 83–87, Adecco Asvel (francia, Gulyás Róbert)–Alba Berlin (német) 91–89, Idea Slask Wroclaw (lengyel)–Olympiakosz (görög) 82–80, Pamesa Valencia (spanyol)–Benetton Treviso (olasz) 89–64
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik