Czigler: kis plusz hiányzik

SAHIN TÓTH RÓBERTSAHIN TÓTH RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.05.28. 22:29
Címkék
A férfi bajnoki kosárdöntő első meccsén három pont döntött, a másodikon kettő. Egy tripla, illetve egy dupla. Nem sok. Egyfelől. Másrészt: ég és föld. A somogyi oldal már-már nyeregben, a paksi a feltámadásban bízik.
Kaposvár–Atomerőmű, harmadik felvonás. Újra a somogyi város a helyszín, s ha szombaton is a Kmézics-sereg diadalmaskodik, akkor befejeződik a finálé. Három, kettő… De inkább ne is folytassuk, Czigler László, az ASE centere ugyanis amondó, egy esetleges egypontos vereség szörnyen bosszantó volna. "Akkor inkább kapjunk ki húsz ponttal – vág bele a finálé eddigi találkozóin 25 pontig és 21 lepattanóig jutó kosaras. – Persze a legjobb az volna, ha szombaton nyernénk. Úgy vélem, nincs nagy különbség a csapatok közt, talán végre egyszer nekünk is kijön a lépés."

Czigler (jobbra) sulykolja Davisbe (4) és Smithbe: van még remény (fotó: Meggyesi Bálint)
Czigler (jobbra) sulykolja Davisbe (4) és Smithbe: van még remény (fotó: Meggyesi Bálint)
Czigler (jobbra) sulykolja Davisbe (4) és Smithbe: van még remény (fotó: Meggyesi Bálint)
Czigler elismeri, nem játszanak túlságosan jól a döntőben, a büntetők és a triplák terén is lenne javítanivaló. "Egy kis plusz hiányzik, mindenben egy picit kellene javulnunk – teszi hozzá a középjátékos. – Amennyiben hatvan-hetven pont körül tudjuk tartani a Kaposvárt, nyerhetünk, és ez esetben egy csapásra nyílttá tehetnénk a párharcot. Hogy ehhez idegenben kell szépítenünk?Az elődöntőben kétszer is tudtunk nyerni Székesfehérváron, miért ne sikerülhetne Kaposváron is."
De hallgassuk csak, mit szól ehhez a hazaiak egyik emblematikus alakja, Simon Balázs! "Nagyon agresszívan kell játszanunk ahhoz, hogy ismét győzzünk, különösen a meccs első szakaszában – így a finálé eddigi vezéralakja, a 42 pontos irányító. – Szerintem sokat számít a hazai környezet, főleg a rájátszásban. Az Atom bizonyára nekünk esik majd, mindent megtesz a találkozó elején, de én bízom benne, hogy sikerül szert tennünk olyan előnyre, ami megnyugtatja a csapatunkat. Nem azt mondom, hogy nem tudnék örülni a minimális győzelemnek, de az az igazság, a három-, illetve a kétpontos siker után jó lenne végre fölényesen nyerni."

Tv: a Sport1 szombaton 17.45-től élőben közvetíti a Kaposvár– Atomerőmű mérkőzést

Szavazás

Ki nyeri a férfi kosárbajnokságot?

---- A ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik