Macska-egér harc volt

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2004.11.14. 22:56
Címkék
Ellentétes előjelekkel készült a két ősi rivális a találkozóra. A diósgyőriek meglehetősen szerény teljesítménnyel kikaptak Welsben az Európa-kupa első fordulójában, a pécsiek azonban otthon parádéztak, a cseh Trutnov ellen az Euroliga nyitányán.
Bár a kiírás szerint a DKSK volt a pályaválasztó, mégis inkább azt írhatjuk, hogy mindkét csapat idegenben játszott. A miskolci Városi Sportcsarnok felújítása miatt ugyanis először kényszerültek elhagyni oroszlánbarlangjukat Földi Sándor tanítványai.
A negyedik perc hozta a találkozó első "izgalmas" jelenetét: Jokovics nem kapott levegőt, rövid kezelés után azonban rendbejött. Remekül védekeztek a vendégek, akik kiszorították a diósgyőrieket saját palánkjuk alól és a lepattanókat is tanári módon szedték össze. A PVSK könnyű kosarakkal tisztes előnyt gyűjtött és azt az idő múlásával tovább növelte. Tanácstalanul adogatott a DKSK, melynek játékosai nem tudtak mit kezdeni a pécsiek sok mozgásos, erőszakos védekezésével. A mezőnyből zavartalanul tempózhattak a pécsiek, akik egyszerűen nem tudtak hibázni. A nagyszünet előtt Hlede és Béres is elszórakozott több ziccert, de még ezt a luxust is megengedhették maguknak. A fordulás után Károlyi összeszedte negyedik hibáját, ezért Rátgéber lecserélte. Ambrus 2+1-es kombinációjától, majd Jokovics duplájától némileg feléledtek a hazai remények, aztán Földi Sándor kapott technikai hibát. Ekkor a DKSK mestere a fejéhez kapott, orvosi és gyúrói ápolásban részesült, a hangosan beszélőn pedig húszperces szünetet jelentettek be. Földit előbb a parketton kezelték, majd hordágyon mentőautóba vitték és Áron Balázsné másodedző dirigálta tovább a diósgyőrieket. A találkozó ekkor már eldőlt, Iványiék azt csináltak, amit akartak. A tétet Földi egészsége jelentette…

Talán nincs nagy baj
Percekkel a mérkőzés után megkérdeztük Dr. Kaló Emiltől, a DKSK orvosától: hogy van Földi Sándor. "Az edzőt a megyei kórház belgyógyászatának kardiológiai intenzív részlegére szállították. Az első diagnózisok szerint nincs komoly baj, de a mester pontos állapotáról csak a vizsgálatok után lehet felelően nyilatkozni" - így a csapatorvos.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a női bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik