Női kosárlabda Ek: kettős győzelemmel jutott a 16 közé a Győr

Vágólapra másolva!
2010.12.22. 19:45
Címkék
A női kosárlabda Európa-kupában a Seat-Lami-Véd-Győr hazai pályán is legyőzte belga ellenfelét, így kettős győzelemmel jutott a legjobb 16 közé.


Mint korábban beszámoltunk róla,
a szakmai stáb és a menedzsment közös döntése nyomán kedden felmentették a munkavégzés alól Abi Olajuwont, így ő már nem is szerepelt a mai mérkőzésen, csakúgy mint a sérüléssel bajlódó Vida Anna.
Mint korábban beszámoltunk róla,
a szakmai stáb és a menedzsment közös döntése nyomán kedden felmentették a munkavégzés alól Abi Olajuwont, így ő már nem is szerepelt a mai mérkőzésen, csakúgy mint a sérüléssel bajlódó Vida Anna. 

Az ő hiányuk ellenére is magabiztosan hozta az Európa-kupa visszavágóját a Győr. A magyar csapatnak ez volt az utolsó mérkőzése ebben az évben. A belga Sint-Katelijne-Waver, amelyet múlt szerdán 66–59-re győzött le Tapodi Péter együttese, ezúttal sem tudta szorossá tenni a mérkőzést.

A közel 20 pontos különbség már a félidőre kialakult, innentől kezdve pedig már nem igazán volt kérdéses a találkozó végkimenetele. A hazaiak legeredményesebb pontszerzői a 18 egységig jutó Ieva Kublina és a 17-et dobó Essence Carson volak. 

A Győr a nyolcaddöntőben a korábbi csoportellenféllel, a francia Nantes-Rezé együttesével találkozik. A magyar együttes korábban hazai pályán 64–61-re legyőzte a franciákat, idegenben viszont 72–62-re kikapott.

Hasonlóan a 32-es táblához, a nyolcaddöntőben is oda-visszavágó alapon döntenek a továbbjutásról.

 NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
SEAT LAMI-VÉD GYŐRSINT KATELIJNE-WAVER (belga) 77–56 (22–15, 18–8, 24–21, 13–12)
Győr, 400 néző. V: Doru Vinasi (román), Peter Zenis (szlovák)
GYŐR: Englert 2, CARSON 17, Simon 9, KOVÁCS K. 13/3, KUBLINA 18/3. Cs: Őri 4/3, Delmis 6/3, Nagy D. 2, Horváth Zs. 6. Edző: Tapodi Péter
WAVER: Celus 6, Rombouts 2, Van Dessel 8/6, LEEMANS 13/3, DENNETT 14. Cs: Schyvens, Mestdagh 3/3, Jakupaj, Mertens 5, Winkelmans 5/3. Edző: Sebastian Fertien
Az eredmény alakulása. 6. p.: 16–10. 14. p.: 31–17. 25. p.: 49–30. 36. p.: 73–51
 
MESTERMÉRLEG
Tapodi Péter: – Örömteli, de váratlanul pozitívan reagáltunk a sérültek pótlása tekintetében. Büszkeséggel tölt el a mai mérkőzés, nem mondhatom, hogy minden sikerült, de nagyon látszott az elmúlt négy hónap munkája. Ismét eljutottunk az Európa-kupában a legjobb tizenhat közé, és szeretnénk a jó sorozatunkat folytatni. Ha továbbra is élvezhetjük a klubvezetés támogatását, akkor a jelenlegi keretünkből egy nagyon komoly csapat nőhet ki a jövőben.
Sebastian Fertien: – Két vesztes meccs van a hátunk mögött, nagyon csalódott vagyunk. Az első évünk az Európa-kupában, de nem így terveztem. Nagyon sokat kell még tanulnunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Győrhöz hasonló csapatokkal.
Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik