Iványi Dalma tulajdonosként is megmentő lehet Pécsett

Vágólapra másolva!
2011.05.31. 12:28
null
Elszánt a pécsi akarat, de a szurkolói háttértámogatás önmagában kevés lehet a bajokra (Fotó: Laufer Péter)
Címkék
Hétfő reggel Páva Zsolt pécsi polgármester már egy ügyvezetőjelölttel tárgyalt, kora délután Iványi Dalma nyílt levélben közölte: hajlandó lenne a Pécs 2010 női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa és ügyvezetője lenni. Amint arról korábban már beszámoltunk: tegnap délután a szurkolók tüntetést szerveztek a csapat érdekében a városháza elé.

A nehéz anyagi helyzetben lévő, eladósodott klub az irányítónak tartozik a legtöbb pénzzel, a Nemzeti Sport információi szerint több tízmillió forinttal. Iványi, oly' sok nagy csata hőse, aki a pályán többször bizonyult a pécsi remények egyedüli megmentőjének, és egymaga volt orvosság a pécsi bajokra, mégis érez perspektívát és lát megoldást: szívesen lenne százszázalékos tulajdonosa a Sport Marketing és Management 2007 Kft.-nek, amely pillanatnyilag felerészben birtokolja a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-t. Iványi ugyanakkor többségi, 51 százalékos részt kérne a Pécs 2010-et üzemeltető cégben.

Bár a 2010-es bajnokavatáskor több ezren ünnepelték a csapatot a pécsi belváros főterén, a hétfő délutánra hirdetett szurkolói szimpátia-tüntetésen erős jóindulattal talán háromszázan gyűltek össze, és a polgármester sem volt jelen. Ebből, mármint a túlzó önkormányzati szerepvállalásból speciel a szurkolók sem kértek.

„Nem kérünk az önkormányzati többségből! Összefogást, nem széthúzást! Euroligát akarunk! Ne dobjátok a kukába a huszonkét aranyat!” – állt a kifeszített drapériákon a felirat. Beszédet végül senki nem tartott, így nagyjából jó egy óra nótázás, dobolás után lassan kiürült a Széchenyi tér.

Páva Zsolt hétfő délelőtt információink szerint tárgyalt az új csapatot, az Autópark-PVSK-t működtető gazdasági társaság ügyvezetéséről Gőbl Gáborral, aki a Matáv FC Sopron labdarúgó- és a Soproni Postás női kosárlabdacsapata élén is állt. A polgármester azt ígérte, kedden az önkormányzat reagál a történtekre.

„Reménykedtem a megoldásban, az összefogásban – mondta Iványi Dalma a Nemzeti Sportnak. – Múltja, szurkolói háttere miatt úgy gondolom, ezt a csapatot kell megmenteni, hiszen csak így tudunk továbbra is ilyen eredményeket elérni, és a tartozásokat rendezni. Személyem, és az, hogy tizenhét éve egyetemi tanulmányaimat leszámítva folyamatosan Pécsett kosarazok, hogy az elmúlt hetekben a Szpartak Moszkva Rátgéber Lászlón keresztül érkező mesés ajánlatát utasítottam el, elegendő garanciát jelenthet a sportág valamennyi pécsi résztvevőjének. Alapvetően nem egyedül váltanám meg a világot, hiszen ez is, mint a játék, csapatmunkát igényel. Játékoskapcsolataimmal és egy jól felépített rendszerrel a hátam mögött dolgoznék.”

A kiváló irányító azon még nem gondolkodott el, hogy ez egyben aktív játékos-pályafutásának a végét is jelentené, jelenleg úgy véli: „tudnám a kettőt együtt csinálni, ugyanakkor a párommal már a családtervezésen gondolkodunk”.

Messzire azért Iványi sem mer tervezni Pécsett, mint elmondta: „elsődleges cél az életben tartás, a túlélés, a biztos háttér megteremtése”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik