Kosár: Coulibaly pénzbüntetése, játszhat a döntőben

Vágólapra másolva!
2015.04.05. 09:35
Húsvéthétfőn elkezdődik a női kosárlabda-bajnokság döntője, amelynek első felvonásán a pályaelőnnyel rendelkező Uniqa-Euroleasing az Aluinvent-DVTK Miskolcot fogadja.

Amennyiben az egyik fél harmadik győzelméig tartó sorozat nyitó meccse előtt a két fél szezonbeli korábbi mérkőzéseit vesszük alapul, bizony nem sok jóban reménykedhetnek a 19 év után ismét döntőt játszó borsodiak, hiszen háromból egyszer sem tudták megverni az alapszakaszgyőztest. Sopronban fölényesen nyertek Zsovár Orsolyáék (99–78), míg Miskolcon már szorosabb volt a csata, de újra a zöld-sárgák örülhettek (77–70). Aztán márciusban a Magyar Kupa fináléjában is ez a két csapat találkozott, de arra aligha emlékeznek szívesen Miskolcon, hiszen Sterbenz László vezetőedző együttese kiütötte (87–58) vetélytársát.

Ugyanakkor a DVTK egyértelműen feljövőben van, ezt a PEAC elleni, 2–1-es összesítéssel megnyert elődöntő során is bizonyították Czank Tímeáék, akik, úgy tűnik, a szezon végére összekovácsolódtak, és egységes csapatjátékkal fektették két vállra a Pécset. A Miskolchoz kapcsolódó hír, hogy a honi szövetség fegyelmi bizottsága 200 ezer forintra büntette Naignouma Coulibalyt, a csapat mali centerét, aki a Magyar Kupa negyeddöntőjében megrúgta a PEAC játékosát, Kaposi Pálmát, ám eltiltást nem kapott, így ott lehet a fináléban.

NŐI KOSÁRLABDA NB I, DÖNTŐ
Április 6., hétfő: Uniqa-Euroleasing Sopron–Aluinvent-DVTK Miskolc, 19.00
Április 9., csütörtök: Miskolc–Sopron, 18.00
Április 12., vasárnap: Sopron–Miskolc, 18.30.
Április 15., szerda (ha szükséges): Miskolc–Sopron, 18.00
Április 18., szombat (ha szükséges): Sopron–Miskolc, 18.00
A mérkőzéseket a Duna World közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik