Férfi kosár Eb-sel.: Hanga sajnálja, de nem lesz részese az ünneplésnek

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 17:01
null
Hanga már szombat hajnalban visszautazik Spanyolországba (Fotó: Földi D. Attila)
A bb1.hu Hanga Ádámmal készített interjújából kiderült, a magyar klasszis kihagyja a szombati, Macedónia elleni selejtezős meccset, mert visszautazik Spanyolországba, hogy megkezdje a felkészülést a Baskoniával.

Az Európa-bajnoki selejtezőkön fantasztikusan szereplő – ezzel a kontinensviadalra kijutó – magyar kosárlabda-válogatott kulcsembere, Hanga Ádám sajnálattal mondta, hogy nem szerepel az utolsó selejtezős mérkőzésen.

„Egyrészről sajnálom, mert szerettem volna játszani, de Sztojannal egyeztetve ez volt a legjobb megoldás – mondta a válogatott kiválóság. – Ezúton is köszönöm neki, hiszen azokkal a nehézségekkel, amelyekkel a klubom most küszködik, segítség lesz nekem is, ha pár nappal előbb érkezem meg. Nem akarok nagyképű lenni, de amiért jöttem, az megvan, persze azért sajnálom, hogy az utolsó mérkőzésnek és az ünneplésnek már nem leszek részese. Szorítok a srácoknak, és bízom benne, hogy a hatodik meccset is megnyerik.”

A 27 éves játékos ezzel azt is tisztázta, hogy marad a névváltozáson átesett Saski Baskoniánál.

„A Baskoniánál kezdem meg a szezont – nyomatékosította Hanga. – Ma még pakolok, elköszönök a családomtól, aztán holnap hajnalban indulok autóval Spanyolországba. A jövő hétvégén már spanyol Szuperkupa-mérkőzést játszunk.”

Hanga a válogatott öt selejtezős meccsén átlagosan 29.6 percet játszott, 19.4 pontot, 7.2 lepattanót és 4.4 gólpasszt átlagolt, ezzel a teljesítménnyel az egész mezőny legjobbjai közé került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik