Férfi kosár Euroliga: még felborítani is megpróbálták Hangáék buszát

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 19:01
null
Hanga Ádám a Real Madrid vezére volt a negyeddöntőben (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, elsőként a Real Madrid jutott be a májusi, belgrádi férfi kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe, miután Hanga Ádám együttese kisöpörte az izraeli Maccabit a negyeddöntőben. Pedig a hazai szurkolók még felborítani is megpróbálták Hangáék buszát.

 

Sima lett, pedig voltak kétségeink, ahogyan Hanga Ádámnak is...

ÉLESBEN TÖBB LEHETŐSÉGET KAPOTT A MAGYAR JÁTÉKOS

Hanga Ádám az Euroliga alapszakaszában 26 meccsen játszott, s a magyar játékos átlagban 19 percet töltött a parketten, s 5.5 pontot, 2.9 lepattanót és 1.7 gólpasszt jegyzett átlagban. A Maccabi elleni párharcban nőttek a játékpercei, egyben javult a statisztikája is, hiszen átlagban 22 percet játszott, ezalatt 9.1 pontot, 4.7 lepattanót és 2.3 gólpasszt tett a közösbe.

„No ez az a helyzet, amikor utólag mindenki azt mondja, milyen gyenge volt az ellenfél, hiszen három nulla lett az eredmény – mondta a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám, a spanyol Real Madrid 33 éves bedobója, akinek csapata kedden este idegenben is nyert és összesítésben 3–0-ra legyőzte az izraeli Maccabi Tel-Avivot a férfi Euroliga negyeddöntőjében, így elsőként jutott be a május 19-21 között Belgrádban megrendezésre kerülő final fourba. – Én tartottam ettől a párharctól, mert rossz mentális állapotban kezdtük a playoffot, elég pocsék formában voltunk az előtte lévő hónapokban. Ám a csapat összezárt, és amióta itt vagyok Madridban, a legkomplettebb tíznapos periódust nyomtuk le, igazi csapatként játszva esélyt sem adtunk az egyébként jó erőkből álló riválisnak. A két hazai meccs után pokol fogadott minket, a találkozóra érkező buszunkat a Maccabi drukkerei még felborítani is megpróbálták, szóval ment a megfélemlítés. Hiába, magabiztosan nyertünk és ezzel az önbizalmunk is helyreállt.”

A Real, amelyet tavaly a negyeddöntőben a későbbi győztes, Hanga akkori együttesét, a Barcelonát a döntőben legyőző török Anadou Efes kiejtette a negyeddöntőben, kilábalni látszik abból a gödörből, amelybe januártól került, s ami miatt csak a negyedik helyről kezdte a rájátszást.

„Azt hiszem, minden csapat életében kellenek a hullámvölgyek és a nehézségek, mert ilyenkor tud ténylegesen összekovácsolódni a társaság, s minden felértékelődik, amikor megtaláljuk a kiutat – folytatta Hanga, aki remekül játszott mindhárom meccsen (erről keretes írásunkban olvashatnak bővebben). – Ami a saját játékomat illeti, nem a legjobb fizikai állapotban kezdtem a párharcot, makacs combhajlítóizom-sérülésem miatt nyűglődtem, de mindhárom meccsen sok lehetőséget kaptam és igazi vezérszerepet is, amit magamévá tettem és úgy érzem, sikerrel vezettem a csapatot a pályán és azon kívül is. Erre nagyon büszke vagyok, és arra is, hogy a tavalyi, számomra keserűséggel záruló döntő után ismét megküzdhetek az Euroliga-győzelemért.”

Hanga a tavalyi döntőben, még Barcelona játékosként, mindössze hét másodpercet kapott a litván Sarunas Jasikeviciustól, a katalánok edzőjétől, ami sokak szerint tiszteletlenség volt a szakembertől, s nyilván sokat rontott a kosaras és a tréner viszonyán. Hanga még azt is elárulta, hogy a másik három párharc közül az egyikben meglepetést szimatol, vagyis nem lepődne meg, ha a francia Monaco kiejtené a görög Olympiakoszt, míg a másik két csatában szerinte érvényesül a papírforma és az Efes és a Barcelona váltja majd meg a jegyét a belgrádi minitornára.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ. 3. MÉRKŐZÉS
Maccabi Playtika Tel-Aviv (izraeli, 5.)–Real Madrid (spanyol, 4.) 76–87

A végeredmény: 3–0, a Real javára
A győztes bejutott a belgrádi final fourba, amelyet május 19-21-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik