Golomán Györgynek a nyáron volt ideje megműttetni a vállát

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.17. 10:00
A magyar válogatott Golomán György remekül érezte magát Gironában (Fotó: FIBA)
Egy osztállyal lejjebb, de Spanyolországban, Lóránt Péter korábbi csapatánál, a San Pablo Burgosnál folytatja pályafutását Golomán György, a magyar válogatott erőcsatára, aki a nyáron a vállát is megoperáltatta.

Nem véletlenül mondják, minden összefügg mindennel…

„Nagyon is közrejátszott a klubváltásomban, hogy megkedveltem Spanyolországot, az itteni kosárlabda-kultúrát” – válaszolta a Nemzeti Sportnak Golomán György, aki az előző idényben az ACB-ligában szereplő Gironában játszott, néhány napja pedig két évre aláírt a spanyol másodosztályú, 2020-ban és 2021-ben még Bajnokok Ligáját nyerő San Pablo Burgoshoz. A 28 éves, 210 centiméter magas erőcsatár lépése talán sokakat meglepett, hiszen tudása és az előző idényben az ACB-ligában mutatott teljesítménye alapján egyértelműen ott lenne a helye valamelyik élvonalbeli együttesben.

„Tényleg remekül éreztem magam Gironában, de az szóba sem került, hogy maradok, hiszen a görög edzőnek, aki az évad közben érkezett hozzánk, más elképzelései voltak – folytatta Golomán. – Nem voltunk rossz viszonyban, tiszteltük egymást, de más típusú játékost szeretne a helyemen. A döntésem egyik oka, hogy Spanyolországot nagyon megkedveltem, a másik, hogy tényleg jó ajánlatot kaptam a Burgostól. Egy ideig gondolkodtam, hogy maradjak-e külföldön, mert jött több ajánlat Magyarországról is, ám végül arra jutottam, két évet még maradnék, s ha lehet, országon belül és egy helyen. Új klubom két éve még a Bajnokok Ligájában szerepelt, és egyértelműen a feljutást célozza meg, nekem pedig fontos szerepet szánnak. Ezek összességében afelé tereltek, hogy elfogadjam az ajánlatot, ami két évre szól, mert ha feljutunk, akkor automatikusan meghosszabbodik az első év.”

Hogy a magyar válogatott erőcsatár helyzetét jobban megértsük, mielőtt visszalépésnek tekintenénk a klubváltását, Golomán egyéb részleteket is elárult lapunknak.

„Az előző évad óta rakoncátlankodott a vállam, sokszor fájt, de ezen a nyáron volt időm arra, hogy befeküdjek a kórházba és végre megoperálják – tette hozzá a játékos. – Nem kellett vágni, nem volt nagy műtét, kitisztították, már a rehabilitáción is túl vagyok, s remélem, mostantól nem fog fájni. Pénteken utazom Burgosba, várom már, hogy megismerjem az új csapattársakat. És persze Lóránt Petivel is beszélek hamarosan, aki négy idényt ott játszott 2007-től…”

Mondhatjuk, a 210 centiméter magas erőcsatár alapembernek számított a Gironában az előző évadban, hiszen átlagban 18 percet töltött a parketten 29 bajnokin. Ez annak tükrében dicséretes, hogy – amint tőle hallottuk – az idény közben, januárban érkező vezetőedző, a görög Fotisz Kacikarisz nem igazán favorizálta… Golomán György a 14. helyen záró gárdában 7.9 pontot, 3.3 lepattanót és egy gólpasszt átlagolt, legeredményesebb meccsén, a Valencia ellen 16 pontot szerzett.
Stabil teljesítmény


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik