Új szponzor a DVTK HUN-Therm női kosárlabdacsapatnál

K. B./MTIK. B./MTI
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 15:43
Új szponzora van a DVTK női kosarasainak (Fotó: Török Attila, archív)
A Phoenix Pharma Zrt. révén új támogatója van a bajnoki címvédő és legutóbb Euroliga-negyeddöntős DVTK HUN-Therm női kosárlabdacsapatnak.

A klub és a cég keddi közös sajtótájékoztatóján jelentette be a megállapodást a DVTK Arénában. A centerpályán megrendezett eseményen Szabó Tamás, a DVTK főtitkára, Kaló Tamás, a Phoenix Pharma Zrt. vezérigazgatója, valamint a játékosok közül Aho Nina és Tenyér Zsófia vett részt.

Szabó Tamás kiemelte, jelentős fejlődésen ment keresztül a csapat, ami a támogatók figyelmét is felkeltette.

„Ennek fontos mérföldköve ez a mostani megállapodás, ami nagy segítséget jelent ebben az évben és a következőkben is. Ezzel az együttműködéssel egy olyan országos jelentőségű cég szavazott bizalmat a diósgyőri női kosárlabdázásnak, amely nemcsak az ország északi régiójában, hanem az egész területén jelen van” – mondta.

Kaló Tamás vezérigazgató azzal kezdte, hogy az egészség és a sport kéz a kézben jár:

„A Phoenix Pharma az egyik legnagyobb gyógyszerkereskedelmi vállalat, a DVTK pedig Észak-Kelet Magyarország legeredményesebb klubja, a bajnok női kosárlabdacsapat pedig az egyik legjobb a sportágában. Nagyon örülünk annak, hogy a Szimpatika Gyógyszertárak és a DVTK mostantól együttműködik. Ahogy itt, Diósgyőrben mondani szokták: együtt vagyunk, győzni fogunk!”

A válogatott Aho Nina szerint – aki májusban térdműtéten esett át – a csapat támogatást és a bizalmat kapott a következő évekre, és mindent meg fognak tenni a sikeres bajnoki és Euroliga-szereplés érdekében.

Völgyi Péter vezetőedző együttese szeptember 28-án vívja első mérkőzését az NB I-ben, amikor a TFSE-MTK csarnokában lép pályára. Az Euroligában a legutóbb negyeddöntős miskolciak október 9-én kezdik meg az idényt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik