A teljes keddet felhasználja a Falco a felkészülésre

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 11:04
Bognár Kristóf a szárított marhahús után a győzelem ízét is megtapasztalná (Fotó: Unger Tamás / Vas Népe)
Már hétfő estére megérkezett a magyar bajnok küldöttsége Lengyelországba, a csapatból mindenki egészségesen várja a nemzetközi rajtot.

Rendelkezésre áll a teljes kedd a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelynek, hogy megszokja a körülményeket idénybeli első Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt. A csapat már hétfő délben elindult Wroclawba, ahol szerda este lép pályára a harmadik számú európai sorozat csoportkörében. A start előtt még edzett egyet a gárda a Schaeffler Arena Savariában, aztán a zuhanyozás és szedelődzködés után (miután néhány „renitens” visszaszaladt az elfelejtett cipőjéért) útra kelt – nyolc óra várt rájuk a buszban, merthogy ezúttal nem repültek. Időben még így is ez volt a kedvezőbb megoldás, ugyanis Varsó és Wroclaw között több mint 300 kilométer a távolság.

Nagyon vegyes témák kerültek napirendre, amíg el nem csendesedett a társaság a pihenők miatt: az egyik hazai kereskedelmi televízió műsora; Sean Combs rapsztár és producer botrányos ügyei; világpolitika az orosz–ukrán háborúval és Donald Trumppal, majd a nemzetközi futball friss történései, különös tekintettel a Manchester United szenvedős idényrajtjára. Két sofőr felváltva vezetett keresztül Szlovákián, Csehországon, mígnem 18 óra után nem sokkal a Falco kollektívája átlépte a cseh-lengyel határt is. Még cseh földön, Brno előtt harminc kilométerrel megállt a küldöttség egy benzinkútnál, akinek nem volt elég laktató az ebéd, csillapíthatta az éhségét, sokan megittak egy kávét, Bognár Kristóf szárított marhahúst vásárolt, amely valóban remekül funkcionál harapnivalóként.

Ezen a napon is tanultunk tehát valamit, és hogy különleges alkalom részesei lehettünk, erősítette, hogy a buszon utazott Gráczer György, a Falco ügyvezetője, aki ritkán vállalkozik a külföldi túrákra az együttessel. A szerb-magyar vezetőedző, Milos Konakov minden játékosára számíthat, jó fizikai állapotban várja a magyar bajnoki címvédő a 18-szoros lengyel bajnok Slask elleni csatát, ráadásul az NB I-ben is pompásan startolt, az újonc PVSK-t 94–58-ra verte meg.

Keddre két tréninget is beiktat a csapat, az első helyszíne a Slask felnőttcsapatának edzőcsarnoka volt, ahol az utánpótlás-csapatok játsszák a meccseiket, míg a második a mérkőzésnek otthont adó Hala Stuleciában, vagyis a „százéves csarnokban” lesz, ahol akár 10 000 szurkoló is elfér. A találkozó (amelyen legalább száz drukkere segíti majd a sárga-feketéket) után viszont már nem alszik Wroclawban a Falco, egyből hazaindul, csütörtökön a kora reggeli órákban újra Szombathelyen lesz a társaság, hogy szombaton 19 órakor már Kecskeméten dobják fel a labdát a második bajnokijukon.

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
1. FORDULÓ
F-CSOPORT
OKTÓBER 2., SZERDA
20.00: Wroclaw (lengyel)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik