Nem tudta megszorítani ellenfelét a Győr, kikapott Prágában a női kosárlabda Euroligában

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
• Prága
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 20:45
A prágai Isabelle Harrison kosárra dob Goree Cyesha felett (Fotó: FIBA)
Nem sikerült a bravúr a győrieknek, 82–68-ra kikaptak szerda este az USK Praha vendégeként a női kosárlabda Euroligában, így két forduló után két vereséggel állnak csoportjukban.

A helyi DJ a kedvére tett a Serco Uni Győr stábjából Cziczás László vezetőedzőnek, és egyik segítőjének, Fűzy-Antalovics Adélnak: mintegy másfél órával a ZVVZ USK Praha–Győr Euroliga-mérkőzés kezdete előtt lejátszotta a Depeche Mode-tól az Enjoy the Silence-t, amely slágert mindkét szakember imádja. Hogy miben reménykedhettünk szerda este? Elsősorban hasonlóan szoros meccsben, mint amilyet a mieink tavaly decemberben játszottak az Arena Královkában, de nem bántuk volna, ha a négypontos vereség átfordul egy váratlan, ám annál szebb győzelembe. Erről azonban szó sem lehetett.

A Győr – amelyet több mint tucatnyi szurkolója buzdított a helyszínen – ugyebár Bridget Carletonra és Ruff-Nagy Dórára nem számíthatott, míg a csehektől mégsem négy, csak három játékos, Maite Cazorla, Brianna Jones és Teja Oblak hiányzott. Nem kezdett rosszul a legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmese, viszont Dombai Réka, aki nagy elánnal védekezett Tereza Vyoralován, hamar megsérült, de szerencsére gyorsan rendbe is jött.

Néhány perc játék után átvette az irányítást az idei Euroliga-bronzérmes, és a második negyed elején, vagyis elég hamar tíz pont feletti előnyre tett szert, jött is Cziczás mester időkérése. Mivel 16 perc alatt 13 labdát adott el csapata, rövidesen ismét magához hívta övéit, pláne mert 34–21-nél máris elúszni látszott a mérkőzés. Nehezen kerültek helyzetbe a győriek, miközben temérdek könnyű kosarat kaptak. Aztán a félidő végén elkezdtek beesni a távoli dobások, sikerült is felzárkózniuk hét pontra – néhány pillanat erejéig, hogy ismét elszórják a labdákat.

Sajnos a prágai tréner, Natália Hejková rendelkezésére álló négy légiós olyan jó minőséget képviselt, amivel nem tudta felvenni a versenyt a látogató. A harmadik negyed derekán már húsz pont fölé kúszott a differencia (60–38), viszont dicséret illeti a Győrt, mert mindent megtett, hogy kozmetikázza az eredményt, és ezt el is érte (82–68).

Külön ki kell emelni a 23 éves irányító, Angyal Barbara bátor és eredményes játékát, viszont arra nagyon kevés esély maradt, hogy a Rába-partiak továbbjussanak a csoportjukból, vagyis ne legyenek utolsók a négyesükben.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
2. FORDULÓ
D-CSOPORT
ZVVZ USK PRAHA–SERCO UNI GYŐR 82–68 (17–10, 28–24, 25–16, 12–18)
Prága, 800 néző. V: Dahra (francia), Värv (észt), Matuszewska (lengyel)
PRAHA: Vyoralová, Vorácková 7/3, Ayayi 10/3, CONDE 26/6, HARRISON 16. Csere: Andelová 5/3, HOF 18, Pribylová, Sípová. Edző: Natália Hejková
GYŐR: Bach 3, Dombai 8/6, DUBEI 14/12, Garbin 8/3, Kiss V. 13. Csere: Wentzel 2, Goree 6, Angyal B. 10/3, Telenga 4. Edző: Cziczás László
Az eredmény alakulása. 1. perc: 3–0. 3. p.: 3–5. 5. p.: 5–8. 8. p.: 13–8. 12. p.: 23–12. 18. p.: 38–21. 19. p.: 39–32. 22. p.: 50–34. 26. p.: 60–38. 33. p.: 71–57. 36. p.: 78–59. 40. p.: 80–68
MESTERMÉRLEG
Natália Hejková: – Nehéz mérkőzés volt, mert ha tovább akarunk jutni a csoportunkból, nem volt más eredmény elfogadható, csak a győzelem. Ami kemény feladat volt, mert produkált jó időszakokat a Győr, míg mi problémákkal küzdöttünk. Azt hiszem, kicsivel jobban védekeztünk riválisunknál, és amikor elkezdtünk gyorsabban kosárlabdázni, már sokkal jobban játszottunk.
Cziczás László: – Sajnos túl sok volt az első félidőben eladott tizenhat labda, ez alapvetően meghatározta a mérkőzés önbizalmi részét. A prágaiak nagyon sok elfutásos ziccert dobtak az eladott labdáinkból, és ezáltal olyan lendületbe jöttek, amit végigvittek az egész meccsen. Tisztességgel próbáltunk futni utánuk, de ellenfelünk nagyon erős hazai pályán, és nagyon sok lábon áll. Ezúttal ennyire futotta az erőnkből, voltak játékelemek, amelyekben láttam a fejlődést.

A csoport másik mérkőzése (Reyer Venezia–Pamesa Valencia) csütörtökön lesz.

B-CSOPORT
CBK Mersin (török)–Zabiny Brno (cseh) 88–74
Csütörtök: Olympiakosz (görög)–Bourges (francia)

C-CSOPORT
Fenerbahce (török)–Zaragoza (spanyol) 84–64
Polkowice (lengyel)–ESB Villeneuve d'Ascq (francia) 90–63

Később
A-CSOPORT
DVTK Hun-Therm–Famila Schio (olasz) 70–63 (15–22, 14–10, 16–10, 25–21)
A csoport másik mérkőzése (Perfumerias Avenida–Basket Landes) csütörtökön lesz.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik