Németországé az U17-es Eb-trófea

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.06.30. 13:06
Címkék
Míg a férfiak Európa-bajnokságán gyászos napokat élnek a német szurkolók, az U17-es női Eb-n annál boldogabbakat: Franciaország legyőzésével...

Míg a férfiak Európa-bajnokságán gyászos napokat élnek a német szurkolók, az U17-es női Eb-n annál boldogabbakat: Franciaország legyőzésével az Anouschka Bernhard által irányított csapat vitte haza az aranyérmeket.Míg a férfiak Európa-bajnokságán gyászos napokat élnek a német szurkolók, az U17-es női Eb-n annál boldogabbakat: Franciaország legyőzésével az Anouschka Bernhard által irányított csapat vitte haza az aranyérmeket.

A rendes játékidő és a hosszabbítás sem döntötte el a nagyszerűen játszó csapatok közt a küzdelmet (1-1 Diani és Bremer góljával), így jöttek a tizenegyesek - talán nem lep meg senkit, hogy a büntetőpárbajt a németek nyerték 4-3-ra.

Anouschka Bernhard így nyilatkozott a meccs után:

"Szoros meccs volt, hisz a két csapat nagyjából azonos játékerőt képvisel. Azt mondanám, hogy a franciák jobbak voltak nálunk, de mi jobban működtünk csapatként. Az ilyen meccseket általában az nyeri, aki vezetést szerez, de mi visszajöttünk, egymásért harcoltunk - és ez volt az a különbség, ami a javunkra döntött."

A német egyenlítő gól szerzője, Pauline Bremer még szinte sokkhatás alatt áll:

"Az az érzés, hogy Európa-bajnokok lettünk, leírhatatlan. Egyelőre még fel se fogtam, kell egy kis idő, hogy minden leülepedjen bennem. Most egyszerűen csak boldog vagyok. Igaz, én szereztem a gólunkat, de az egész csapat erőfeszítése kellett a győzelmünkhöz."

Sara Däbritznek elég rosszul indult a büntetőpárbaj, kihagyta ugyanis a saját tizenegyesét.

"Amikor kihagytam, végigfutott az agyamon, hogy Istenem, ne, de aztán megnyugtattam magam, hogy utánam négy nagyszerű játékos jön, aki biztosan berúgja. A kapusunk pedig kiváló, így nincs miért izgulnunk. Szerencsére igazam lett."

Merle Frohms kapusnak érthetően fülig ért a szája:

"Rettentően örülök, hogy ilyen szoros meccsen nyertünk. Szuper érzés Európa-bajnoknak lenni, és nagyon boldog vagyok, hogy a tizenegyeseknél tevékeny részese lehettem a csapat sikerének."

Francisco Rubio, a franciák szövetségi edzője szerint csapatának nincs oka szégyenkezni:

"Tavaly mi vertük meg a németeket büntetőkkel az elődöntőben, idén pedig ők győztek. Kegyetlen pillanatok ezek, olyasféle érzés, mintha pénzfeldobás döntene. de az biztos, hogy semmi okunk szégyenkezni.A célunk a döntőbe jutás és a győzelem volt. Igaz, nem nyertünk, de nagyszerű tornán vagyunk túl, a selejtezők valamennyi meccsét megnyertük. Az, hogy nem mi lettünk az Európa-bajnokok, nem jelenti azt, hogy nem vihetjük haza a világbajnoki címet. Tesszük tovább a dolgunkat."

No, de hogy ne csak a számat jártassam, itt a meccs összefoglalója:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik