Coming out: Rapinoe felvállalta leszbikusságát!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.07.03. 19:07
A szőke középpályás történelmet írt. Az Out magazinnak adott interjújával ő az első aktív amerikai válogatott futballista, aki nyilvánosan...

A szőke középpályás történelmet írt. Az Out magazinnak adott interjújával ő az első aktív amerikai válogatott futballista, aki nyilvánosan felvállalta leszbikusságát. Pinoe utat mutat!A szőke középpályás történelmet írt. Az Out magazinnak adott interjújával ő az első aktív amerikai válogatott futballista, aki nyilvánosan felvállalta leszbikusságát. Pinoe utat mutat!

A szőke középpályás történelmet írt. Az Out magazinnak adott interjújával ő az első aktív amerikai válogatott futballista, aki nyilvánosan felvállalta leszbikusságát. Pinoe utat mutat!
Minden idők egyik legmenőbb gólörömének elkövetője határozottan és bátran állt ki a nyilvánosság elé.
"A sportvilág összességében nagyon is homofób ezért kevés ember meri vállalni identitását. Pedig az emberek szinte könyörögnek, hogy vállaljuk fel önmagunkat. A társadalom tudni szeretné, sőt, szükséges is tudnia, hogy akár a jó öreg amerikai válogatottban is játszhatnak olyanok, mint én.Úgy érzem ha tiszteletet szeretnénk akkor kutya kötelességem kiállni, és elmondani: igen, meleg vagyok.Igen, jegyezzék fel: leszbikus vagyok."
Rapinoe (immár nem titok) egy ausztrál futballistával él együtt három éve legutóbb a karácsonyt is együtt töltötték családi körben.
"A női labdarúgásban elég hamar kiderül, ha az ember leszbikus. A férfiakhoz képest nálunk ez jóval elfogadottabb dolog. Ez pedig elég szomorú."
Hogy milyen következményei lesznek a 27 éves Rapinoe coming outjának, az egyelőre nem tudom, de az egészen biztos, hogy jó adag bátorság kellett ahhoz, hogy megtegye. Hiába, már régen megírtam, hogy ő egy igazi példakép!A szőke középpályás történelmet írt. Az Out magazinnak adott interjújával ő az első aktív amerikai válogatott futballista, aki nyilvánosan felvállalta leszbikusságát. Pinoe utat mutat!

Minden idők egyik legmenőbb gólörömének elkövetője határozottan és bátran állt ki a nyilvánosság elé.

"A sportvilág összességében nagyon is homofób, ezért kevés sportoló meri vállalni identitását. Pedig az emberek szinte könyörögnek, hogy vállaljuk fel önmagunkat. A társadalom tudni szeretné, sőt, szükséges is tudnia, hogy akár a jó öreg amerikai válogatottban is játszhatnak olyanok, mint én. Úgy érzem, eddig tiszteletben tartottak, de most kutya kötelességem kiállni, és elmondani: igen, meleg vagyok. Igen, jegyezzék fel: leszbikus vagyok."

Rapinoe (immár nem titok) egy ausztrál futballistával, a Sydney FC játékosával,Sarah Walshsal él együtt három éve, legutóbb a karácsonyt is együtt töltötték családi körben.

"A női labdarúgásban elég hamar kiderül, ha az ember leszbikus. A férfiakhoz képest nálunk ez jóval elfogadottabb dolog. Elég szomorú hogy ők még nálunk is nehezebb helyzetben vannak."

Hogy milyen következményei lesznek a 27 éves Seattle Sounders-játékos coming outjának, az egyelőre nem tudom, de az egészen biztos, hogy jó adag bátorság kellett ahhoz, hogy megtegye.

"Sokat gondolkodtam azon, mi lenne a legmegfelelőbb időpont erre. Közeledik az olimpia, az emberek személyes történeteket akarnak hallani. Hát, ez az én történetem. Nagyszerű lehetőség, hogy kiállhatok, és mindezt elmondhatom, hisz a figyelem középpontjában állunk, és utat mutathatunk az embereknek. Nagyon fontos, hogy felvállaljuk magunkat. Hogy büszkén kiálljunk, és azt mondjuk: igen, ez vagyok én. A fogadtatás? Eddig meglepően jó volt, és emiatt különösen boldog vagyok."

Pinoe és Sarah Walsh

Persze az élet nem csupa rózsaszín felhőből áll: mindez nyilvánvalóan okozhat problémát egy női csapat életében.

"Mindig kerültem a drámát, de előfordul hogy randizol valakivel, és szakítás lesz a vége. Ha a csapattársaid eléggé felnőttek, tudják ezt kezelni. De sosem szerettem volna felesleges feszültséget hozni a csapatba."

"A ránk sütött bélyeg csak akkor fog lehullni, ha az embereknek lesz bátorságuk kiállni a nyilvánosság elé, és látják a pozitív reakciókat. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek negatív kommentek, de ha valakiben megvan az az erő, hogy elsőként tegye meg ezt a saját közegén belül, akkor sokkal gyorsabban következik be a változás, mint gondolnánk."

Hiába, már régen megírtam, hogy ő egy igazi példakép!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik