Olimpia, első nap: gólzápor és francia sokk

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.07.26. 08:07
Az USWNT laposra verte Necibéket, a Team GB kimért győzelmet aratott Új-Zéland ellen, a koreai gépezet meg bár nehezen indult be, de azért csak...

Az USWNT laposra verte Necibéket, a Team GB kimért győzelmet aratott Új-Zéland ellen, a koreai gépezet meg bár nehezen indult be, de azért csak legyűrte Kolumbiát. Japán hozta a papírformát Kanada ellen, Brazília ötöt rámolt Kamerunnak, Svédország pedig 4-1-re oktatta Dél-Afrikát. Összefoglalók.Az USWNT laposra verte Necibéket, a Team GB kimért győzelmet aratott Új-Zéland ellen, a koreai gépezet meg bár nehezen indult be, de azért csak legyűrte Kolumbiát. Japán hozta a papírformát Kanada ellen, Brazília ötöt rámolt Kamerunnak, Svédország pedig 4-1-re oktatta Dél-Afrikát. Összefoglalók.

Bár a francia csapat már az első negyedórában 2-0-ra vezetett (Thiney '12, Delie '14), a 66. percre Wambachék gyakorlatilag elintézték a meccset: előbb a fejeskirálynő talált be ('16), majd a gyönyörű Alex Morgan egyenlített ('32). A második félidő elején Carli Lloyd szerzett vezetést ('56), majd ismét Morgan villant ('66), beállítva így a 4-2-es, némileg meglepő végeredményt. Úgy tűnik, az amerikai lányoknak jót tett a szünetelő bajnokság, minden erejüket a nemzetközi tornákra összpontosíthatták.

A brit válogatott egyetlen gólját az egész évben nagyszerű formában futballozó Steph Houghton akasztotta be egy csodás szabadrúgásból - az arány mellett tűnik csak igazán értékesnek az amerikaiak sokgólos győzelme.

A koreaiak mundérjának becsületét Kolumbia ellen Kim Szong Huj mentette meg, aki a 39. és a 86. percben is betalált.

(A videón jól látszik, hogy a szervezők nem a megfelelő koreai zászlót applikálták be a kivetítőre, így a meccs csak késve kezdődhetett. Az észak-koreai csapat ugyanis - teljesen jogosan - megtagadta, hogy az ellenséges Dél-Korea zászlaja alatt lépjen pályára. Ejnye.)


Az isteni Lotta duplájával ('21, '63) Svédország hengerelt Dél-Afrika ellen, Nilla Fischer már a 7. percben megszerezte a vezetést, és Dahlkvist góljára ('20) csak Portia Modise tudott válaszolni - ám sokak szerint az olimpia eddigi legszebb találatával.

A Nadesiko, úgy tűnik, tartalékolja az erejét: Kavaszumi ('33) és Mijama ('44) góljaival verték Kanadát a világbajnokok, hiába rúgott gólt az 55. percben Melissa Tancredi.

A brazilok nem spóroltak a gólokkal: Francielle a 7. percben, Renata Costa a 10.-ben, Marta a '73.-ban és a 88.-ban, Cristiane pedig a 80.-ban köszönt be a megszeppent kameruni csapatnak.

Megjegyzés: mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a kőkorszakban él (valahol a FIFA és az UEFA barlangja mellett), mindenféle videós anyagot AZONNAL letilt Youtube-ról, még a helyszínen is tilos felvételeket készíteni, ez rajta van a jegyeken is. Kíváncsi vagyok, mikor esik le nekik a tantusz.

A meccseket az Eurosport közvetíti, és javarészt ismételni is fogja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik