Tarolnak Európában a magyar utánpótláscsapatok

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.07.28. 10:07
Amint írtam, a Viktória FC nagycsapata minitornát nyert, a kicsik pedig nyilván nem szeretnének lemaradni tőlük, úgyhogy nagyszerű teljesítményt...

Amint írtam, a Viktória FC nagycsapata minitornát nyert, a kicsik pedig nyilván nem szeretnének lemaradni tőlük, úgyhogy nagyszerű teljesítményt nyújtva egy arany- és egy ezüstéremmel nyakukban tértek haza a Tallinn Kupáról. A Ferencváros U17-es lányai eközben Dániában brillíroztak. Amint írtam, a Viktória FC nagycsapata minitornát nyert, a kicsik pedig nyilván nem szeretnének lemaradni tőlük, úgyhogy nagyszerű teljesítményt nyújtva egy arany- és egy ezüstéremmel nyakukban tértek haza a Tallinn Kupáról. A Ferencváros U17-es lányai eközben Dániában brillíroztak.

Az U17-es lányok gyorsan feledtették az első meccsen az FC Ajax Tallinntól elszenvedett 2-1-es vereséget, hisz ezután a JK Nomme Kaljut 4-0-ra, a Tartut 6-0-ra, a Viru Nigula SK-t 4-0-ra iskolázták le, majd a döntőben ismét a Tallinnal csaptak össze, és 3-0-s végeredménnyel landoltak a dobogó legfelső fokán. A mezőny legjobbja Csidei Klaudia lett.

Az U17-es lányok Észtországban

Az U15-ös csapat a finn FC Raumát 2-1-re, az FC Ajax Tallinnt 1-0-ra kalapálta el, a fehérorosz FK Minszktől 1-0-ra kikapott, az észt FC Levadiát pedig 3-0-ra legyőzte, így ismét összekerült a Minszkkel a döntőben. A fehéroroszok nagy küzdelem árán tudták csak 1-0-ra megnyerni a meccset, így a Viktória második helyen zárt. A csapat legjobbja Bogdányi Evelin kapus lett.

Eközben a Ferencváros U17-es lányai a dániai Aarhusban szórták a gólokat, a G17 Elite Cup résztvevőjeként. A rangos futballfesztiválon norvég, dán, amerikai és svéd ellenfelekkel szemben bizonyították tehetségüket a csajok, több alkalommal fölényes győzelmet aratva. A végső összecsapás az amerikai elitcsapat, a Lamorinda SC ellen döntetlennel végződött, így a zöld-fehérek a dobogó második fokán zárták a tornát!


Íme, az eredmények és a magyar gólszerzők (sok-sok fotó pedig hamarosan a Kötényblog Facebook.oldalán):


Ferencváros- Enebybergs (svéd) 8-2

Diószegi Fanni (2), Kaján Zsanett (2), Rózsa Cecília (2), Zeller Dóra, Ferencz Kata


Skovbakken (dán)-Ferencváros 2-1

Horváth Zsófia


Ferencváros-Lyn (norvég) 9-2

Diószegi Fanni (3), Kaján Zsanett (2), Fenyvesi Evelin, Nagypál Fatima, Zeller Dóra, Horvéth Boglárka


Kongsvinger Fotball(norvég)-Ferencváros 4-5

Rózsa Cecília (3), Nagypál Fatima, Zeller Dóra


Lamorinda SC (amerikai)-Ferencváros: 2-2

Zeller Dóra (2)


Szép volt, csajok, büszkék vagyunk rátok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik