Olimpia, negyeddöntők: fejberúgás és brit kiesés

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.08.04. 13:08
Búcsúzott a házigazda az olimpiától, ám a nemzetközi sajtó mégis Alex Morgan és Jenny Bindon brutális balesetétől hangos. Marta sírva vette...

Búcsúzott a házigazda az olimpiától, ám a nemzetközi sajtó mégis Alex Morgan és Jenny Bindon brutális balesetétől hangos. Marta sírva vette tudomásul a brazil kiesést, a brit lányok meg se tudnak szólalni.Búcsúzott a házigazda az olimpiától, ám a nemzetközi sajtó mégis Alex Morgan és Jenny Bindon brutális balesetétől hangos. Marta sírva vette tudomásul a brazil kiesést, a brit lányok meg se tudnak szólalni.

USA-Új-Zéland: 2-0

(Wambach 27', Leroux 87')

No, jöjjön először a feketeleves: az amerikai válogatott magabiztosan masírozott tovább a négy közé, ám a mérkőzés egyik legdurvább pillanata még valószínűleg sokáig téma lesz a sajtóban. Az új-zélandiak kapusa ugyanis, Jenny Bindon elképesztő önfeláldozásról tett tanúbizonyságot, amikor kijött a kapuból egy amerikai helyzetnél: a támadó Alex Morgan már nem tudott lelassítani, s mivel a lábát sem tudta már elhúzni, egy az egyben fejbe találta Bindont. Nem túlzás azt állítani, hogy az új-zélandi játékos az életét kockáztatta a védésért: a videón jól látszik, hogy Alex térdének erejétől feje hátracsapódik, és csak a szerencse menti meg attól, hogy súlyos, akár halálos sérülést szenvedjen. Új-Zéland már a tavalyi világbajnokságon is megmutatta, hogy nem cakewalkot táncolni jött a tornára - most egyénileg is látható, mire képesek ezek a lányok a helytállásért. Bindon végigjátszotta a meccset, pedig a baleset még Morgannek is fájdalmas volt. Remélem, utána azért elküldték egy CT-re, mert ezt még nézni is fájdalmas.

Brazília-Japán: 0-2

(Ogimi 27', Ohno 73')

A világbajnok japán válogatott hozta a papírformát, a csoportmeccsek alatt még szépen villogó brazil csajok pedig nem tudtak mit kezdeni a Nadesiko mérnöki pontossággal megszerkesztett játékával. Marta sírva nyilatkozott a meccs után.

Svédország-Franciaország: 1-2

(Fiischer 18', ill. Georges 29', Renard 39')

Hiába szerzett Nilla Fischer vezetést a svéd válogatottnak, az első félidő végére a franciák fordítottak. Az egyenlítő gólt Laura Georges szerezte, akit szokatlan módon Bruno Bini előre küldött a pontrúgásoknál. Georges a meccs után azt mondta, plusz bizonyítási vágy munkált benne, hogy megmutassa, az ilyen helyzetekben is jól végzi a dolgát. Nos, olyannyira jól, hogy Necibék már az elődöntőre készülhetnek.

Nagy-Britannia-Kanada: 0-2

(Filigno 12', Sinclair 26')

A tavalyi vb-n leszereplő kanadai válogatott alig fél óra alatt oszlatta el a Team GB aranyálmait: Jill Scotték egyszerűen nem tudtak mit kezdeni velük Filigno korai gólja után. Rachel Brown azt írta a meccs után Twitteren, hogy borzalmas érzés, hogy kiestek, de szívből reméli, hogy kitaposták az ösvényt a jövő csapatainak. Anita Asante megköszönte a támogatást a szurkolóknak, és azt írta, élete végéig emlékezni fog erre az élményre. A csapat többi tagja mélyen hallgat.

Az elődöntők párosításai (meccsek hétfőn):

Kanada-USA

Franciaország-Japán

*

Ha még nem láttad a Kötényblog olimpiai fotóalbumát, katt ide!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik