Remekül hajráztak a hazaiak

Vágólapra másolva!
2003.03.15. 22:35
Címkék
Adott egy csapat (jelen esetben a Békéscsaba), amelyik nemhogy pontot, még gólt sem szerzett tavasszal, és adott egy másik csapat (jelen esetben az MTK), amely idei két mérkőzését megnyerte, ráadásul vezeti a bajnokságot. Erre a találkozóra mondhatjuk, hogy "országos kettes. Nos, ez alkalommal azok jártak jól, akik mertek a papírforma ellen fogadni. De erről kicsit később&
Az ünnepre tekintettel a Himnusszal kezdődött az összecsapás, ám a válogatott formától messze voltak a játékosok. Igaz, a körülmények sem voltak éppen ideálisak, hiszen a békéscsabai pálya talaja a téli havazások és fagyok miatt még mindig nagyon mély, emiatt a labda néha olyan sebességgel gurult egy életerős lövés után is, mintha legalábbis ólomból lett volna. Ennek ellenére az MTK rá tudta erőltetni akaratát a vendéglátókra, szinte az egész első félidőt végigtámadta, Hajdu Attilának egyszer lett volna lehetősége védeni, igaz, akkor ezt nem tette meg. Ekkor viszont már 2–0-ra vezettek a fővárosiak. Azt azonban nem lehet mondani, hogy kidolgozott akciók végén jutottak előnyhöz a kék-fehérek. Czvitkovics Péter gólja erősen "potyaízű” volt, hiszen a középpályás lövése után a labda Fekete Róbert lábai között gurult a kapuba úgy, hogy még a kapus is beleért. A második vendégtalálat előtt pedig még komikusabb (békéscsabai szemszögből persze tragikomikusabb) jelenetek játszódtak el: Fekete saját védőjét, Dusko Grujicsot találta telibe, hogy róla éppen Welton Silva elé pattanjon a labda. S bár a légiós a mezőnyben addig haloványabb teljesítményt nyújtott, ismét letudta a maga feladatát, azaz gólt szerzett.
Ezek után jött tehát Tóth György remek egyéni alakítása, amelynek a végén szépített. Kisebb ünnepséget tarthattak volna ekkor a lila-fehérek, hiszen tavaszszal először ünnepelhettek gól után a csabaiak. Ám a játék képe továbbra sem változott, támadott az MTK, a Békéscsaba pedig előreívelgetésekkel és néha kontrákkal próbálkozott.
Azt nem lehet mondani, hogy a második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Hiszen fordulás után általános megdöbbenésre a Békéscsaba vette át az irányítást. Többet támadtak, szinte az egész játékrészben a lilák birtokolták a labdát, és éllovashoz méltatlanul a vendégek kontrázni próbáltak – kevés sikerrel. Egervári Sándor egyébként a szünetben apró változtatásról határozott: Daniel Rednic helyett Győri Jánost küldte pályára, és ezzel együtt Füzi Ákost előbbre rendelte. A hazaiak egyre jobban belelkesedtek, és bár sok hibával játszottak, a gyengébbre sikerült második félidőben rajtuk látszódott, hogy pontot szeretnének szerezni. Néha félő volt, hogy eldurvul a mérkőzés, Bede Ferenc játékvezető a nyolc kiosztott sárga lappal "megfogta” a játékosokat.
Már-már úgy tűnt, a támadásoknak és az akarásnak nem lesz meg az eredménye, ám a 92. percben Vincze Zoltán szögletét követően a csereként pályára lépett Hoffmann Richárd fejesével otthon tartotta az egyik pontot a Békéscsaba. Garamvölgyi Lajos tehát jól cserélt, és valami nagyon okosat mondhatott a szünetben játékosainak, hiszen a második játékrészre egy, az idén még nem látott Előre futott ki a pályára, és lám eredménnyel is járt.
Nesze neked országos kettes....

Percről percre
8. perc: Füzi Ákos ívelt előre a jó ütemben kiugró Silva elé, aki kissé jobbra kisodródott, és
Mestermérleg

Garamvölgyi Lajos a Békéscsaba vezetôedzôje:

Egy ilyen jó csapatot ilyen gyermeteg gólokkal nem szabad elônyhöz juttatni. A második félidôben nyújtott teljesítményünk alapján rászolgáltunk az egy pontra.

Egervári Sándor az MTK vezetôedzôje:
Gratulálok a Békéscsabának, ezen a délutánon megérdemelten harcolta ki a döntetlent. Hozzáteszem, egy, a forduló elôtt listavezetô pozícióban lévô együttesnek bizony illett volna megbirkóznia a sereghajtóval.
mielőtt nyolc méterről lőhetett volna, Fehér közbelépett, és az utolsó pillanatban tisztázott.
12. perc: Miculescu balról visszagurított a jó ütemben felfutó Keresztúri elé, aki 18 méterről, bal lábbal fölé lőtte a labdát.
13. perc: Fekete rosszul mozdult ki a kapuból, amikor Illés felé szállt a labda. Az MTK csapatkapitánya ezt észlelve beemelte a labdát a kapu előterébe, de addigra Fekete visszaért, és lehúzta a lehulló labdát.
20. perc: Illés a tizenhatosról Czvitkovics elé gurította a labdát, aki 12 méterről a jobbösszekötő helyéről, jobb lábbal a leülő Fekete kapus lábai között a kapu közepébe lőtt.
0–1
24. perc: Fekete szerette volna kirúgni a labdát, ám Grujicsot találta el. A szerb légiósról lecsorgó labdát Silva 16 méterről, bal lábbal a kapu közepébe lőtte.
0–2
40. perc: Vincze Zoltán alighogy átlépte a felezővonalat, jól ugratta ki Tóth Györgyöt. Ô megiramodott a fővárosiak kapuja felé, majd Komlósi mellett jobbra elhúzta a labdát, végül a kifutó Hajdu alatt jobb lábbal, 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt.
1–2
48. perc: Bánföldi jobb oldali beadását követően Keresztúri az ötös jobb sarkáról fölé fejelte a labdát.
51. perc: Füzi szabálytalankodott Tóth Györggyel, amiért szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Bánföldi nagy erejű, 25 méteres szabadrúgása után a labda a jobb kapufa töve mellett hagyta el a játékteret.
55. perc: Schindler lopódzott fel a jobb oldalon, a szögletzászló közeléből belőtte a labdát, Miculescu a kaputól hat méterre, nagy helyzetben épp csak lemaradt a labdáról.
60. perc: Keresztúri fejesét követően kivágták a védők a labdát, de röviden, így az Miculescu előtt landolt. A légiós a tizenhatosról jobbal megcélozta a kaput, de Hajdu vetődve hárított.
91. perc: Már sokan elkönyvelték az MTK győzelmét, nem úgy a békéscsabai játékosok. A végső sípszó előtt még szöglethez jutottak, amiből Vincze Zoltán jobb oldalról remekül kanyarította be a kapu elé a labdát, a csereként beállt Hoffmann pedig az ötösről a jobb felső sarokba fejelte azt.
2–2
Fény és árnyék

A pálya talaja sem éppen ideális Békéscsabán, ám a salakos atlétikai pálya még rosszabb állapotban van. A cserejátékosok és a szakvezetôk gyakorlatilag bokáig süllyedtek a sárban, nem csoda, hogy egy televíziós operatôr két szatyrot húzott a cipôjére, hogy ne koszolja össze azt. Kétségtelen, ez a legolcsóbb megoldás, hiszen ahhoz, hogy a salak helyett műanyag borítást fektessenek le, mintegy 40 millió forintra lenne szükség.

Tavaly nyáron tragikus hirtelenséggel hunyt el a békéscsabai labdarúgást működtetô tulajdonosi kör egyik tagja, Dénes Zoltán. A néhai sportvezetô március tizenötödike alkalmából Békéscsaba város sportjáért posztumusz kitüntetést kapott a helyi önkormányzattól, amit özvegye vett át a városháza elôtti Szent István téren tartott ünnepségen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik