Reklámot kell csapni a magyar futballnak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.05.18. 22:54
Címkék
Ha fogadást kellett volna kötni, hogy a Magyarországon dolgozó edzői karból ki lesz ott Győrött a Bayern vendégjátékán, egyvalakit biztosan megemlített volna mindenki: Lothar Matthäust, a magyar válogatott szövetségi kapitányát.
Az ő neve évekig szinte egybeforrt a bajor klubéval, kérdezni sem kellett arról, mi jut az eszébe, ha azt hallja, Bayern München.
– Hét bajnoki cím, kupagyőzelmek, UEFA-kupa-siker, több mint tíz év munka, mégpedig eredményes munka – mondta lapunknak Lothar Matthäus.
– Mi a legszebb emléke a Bayernről?
– Azt hiszem ennyi, közösen eltöltött idő után, ennyi sikerrel a hátunk mögött, nem lenne szerencsés, ha csak egy szép emlékem lenne. Hullámhegyeken és -völgyeken jutottam, jutottunk túl, de mindennek megvolt a maga szépsége.
– Akár még az 1999-es Bajnokok Ligája finálénak is, amelyet a Manchester United ellen az utolsó pillanatokban veszített el a Bayern?

Böjte Attila megijedt, míg Roy Makaay bátran szemezett a labdával
Böjte Attila megijedt, míg Roy Makaay bátran szemezett a labdával
Böjte Attila megijedt, míg Roy Makaay bátran szemezett a labdával
– Na, látja, az például egy rossz emlék, de az is ugyanúgy hozzátartozik a futballhoz.
– Mint ahogyan az is, hogy magyar szövetségi kapitányként és egykori Bayern-játékosként eljött erre a találkozóra?
– Inkább azt mondom, elsősorban az Audi miatt vagyok itt Győrött. Természetesen a jó futball is csábított, meg az is, hogy újra találkozhattam egykori csapattársakkal, edzőkkel és vezetőkkel.
– A régi társak közül kivel futott össze?
– Ottmar Hitzfeldet, Jens Jeremiest és Oliver Kahnt is láttam, váltottam velük néhány szót, de túl hosszú csevegésre nem volt időnk, hiszen nekik a mérkőzés miatt sietniük kellett.
– Mi lehet az értelmük az ilyen találkozóknak?
– Reklámot csapni a labdarúgásnak.
– Jó reklám lehet a Győr–Bayern találkozó?…
– Remélem, lesz olyan jó, mint a Magyarország–Brazília mérkőzés volt. Szükségünk van az ilyen rendezvényekre, hogy a futballt ismét közelebb hozzuk az emberekhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik