A lélekerősítő egerszegi tornagyőzelem

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.07.11. 20:45
Címkék
Messzemenő következtetéseket hiba lenne levonni abból, hogy a hét végén a Zalaegerszeg nyerte a siófoki villámtornát, ám az is igaz, hogy négy élvonalbeli csapat megelőzését követően joggal bizakodhatnak a jó folytatásban az egerszegi futballbarátok.
A Gellei Imre vezette kék-fehérek az egy félidős összecsapásokon legyőzték a Kispestet és az Újpestet, döntetlent játszottak a Péccsel és a Kaposvárral, azaz sikerélményekkel gazdagodtak a felkészülés kellős közepén. Az elmúlt két esztendőben hatalmas utat járt be a ZTE – gondoljunk csak arra, hogy 2002-ben bajnoki címet szerzett az egylet, majd a tavalyi bajnokság felénél szinte reménytelen helyzetben, utolsóként várta a tavaszi folytatást, végül aztán gond nélkül került el az osztályozós pozíciókból –, arra azonban csak tippelni lehet, hogy az új bajnoki évben mire lehet képes a zalai alakulat.

A korábbi szövetségi kapitánnyal, Gellei Imrével elégedettek lehetnek, hiszen a mester igazán jól dirigál (Fotó: Németh Ferenc)
A korábbi szövetségi kapitánnyal, Gellei Imrével elégedettek lehetnek, hiszen a mester igazán jól dirigál (Fotó: Németh Ferenc)
A korábbi szövetségi kapitánnyal, Gellei Imrével elégedettek lehetnek, hiszen a mester igazán jól dirigál (Fotó: Németh Ferenc)
Nos, Gellei Imre nem kíván esélylatolgatásokba bonyolódni. A korábbi kapitány úgy véli, felesleges fejben lejátszani a bajnokságot, csakis a soron következő mérkőzéssel szabad foglalkozni.
– Az élvonalbeli mezőny negyedét maga mögé utasította a ZTE a siófoki tornán, és bár bajnoki pontok nem járnak a győzelmekért, a csapat hangulatának aligha ártott a siker…
– Olyan időszakot élünk, amikor valamennyi együttes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy újjáalakuljon a bajnoki rajtra – mondta a tornagyőztes Zalaegerszeg vezetőedzője, Gellei Imre. – Tudni kell azt, hogy ezek a találkozók csak a felkészülést szolgálták, külön nem készültünk rájuk. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a győzelmek erősítenek bennünket, így természetesen örülünk az elsőségünknek.
– Az azért jelzésértékű, hogy bár válogatott szintű labdarúgók távoztak az állományból, mégis sikerrel vették az akadályokat.
– Tény, hogy a tőlünk eligazoló Molnár Balázs, Egressy Gábor, Vincze Ottó és Radoslav Král nem keveset játszott az elmúlt bajnoki évben. Természetesen szeretnénk igazolni is, s remélem, hogy a több poszton is bevethető Józsi György a cseh Slaviától visszakerül hozzánk.
– Amikor februárban átvette a ZTE irányítását, kevesen hittek abban, hogy a csapat el tud kerülni az utolsó pozícióból. Végül a kilencedik helyen fejezték be a bajnokságot, eredményes tavaszt produkáltak, és most sokan abban bíznak, újra élcsapat lehet az Egerszeg.
– Nem szeretném kijelenteni, hogy a nyolcadik, az ötödik, vagy éppen a harmadik helyet célozzuk meg, felesleges jósolgatni az előttünk álló időszakról. Minden edzőnek az a vágya, hogy az általa irányított gárda nyerje meg a soron következő mérkőzést, és a legelőkelőbb pozíciót szerezze meg a bajnokságban.
– Milyen érzés újra együtt dolgozni azzal a Komjáti Andrással, akivel korábban éveken keresztül elválaszthatatlan párost alkotott?
– Bizalmi kérdés, hogy egy trénernek ki a segítője, és örömmel mondhatom, hogy Komjáti Andrással azonosak a szakmai nézeteink, szinte egymás gondolatát is ismerjük. Egyébként ugyanezt elmondhatom a távozó pályaedzőmről, Elekes Józsefről is, akit nagyon megkedvelték Egerszegen, de hiszem, Komjáti Andrással is hasonló lesz a helyzet.
– Átalakulóban van a futball-rt. vezetősége is. Az egykor a Vasasnál tevékenykedő Mészáros Zoltán, valamint a korábbi ZTE-tréner, Bozsik Péter segítségével visszajöhetnek a sikeres évek?
– A siófoki tornagyőzelem jó ajánlólevél lehet, de nem több. A tavasszal huszonkilenc pontot szereztünk a meglévő tíz mellé, ám nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy innen tovább tudjunk lépni. Mészáros Zoltán és Bozsik Péter igyekszik mindent megtenni az újabb sikerekért, a vezetőedző azonban én vagyok, ennek a feladatkörnek az összes jogosítványával. A maga területén mindenkinek a maximumra kell törekednie, és akkor ismét eredményesek lehetünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik