Nyíregyháza: műfűre készülve

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2005.01.05. 22:02
Címkék
Az élvonalbeli csapatok közül a Diósgyőr volt a legfrissebb: a borsodi egylet már hétfő óta gyakorol Gálhidi György vezetésével. Az első tréningen nem vett részt Egressy Gábor, aki amolyan főiskolai kötelező gyakorlat gyanánt Olaszországban síel, péntektől azonban már ő is bekapcsolódik a közös munkába. Vitelki Zoltán és Sipeki István egyelőre csak könnyített munkát végezhet, ugyanis mindketten kisebb műtét, illetve sérülés után vannak.
"Természetesen szeretnénk megerősíteni a keretet, ugyanis minden csapatrészben elkél a frissítés - mondta Gálhidi György. - Hétfőtől néhány napon keresztül két kapust tesztelünk, azután mezőnyjátékosokat szemrevételezünk. Amennyiben a nálunk készülők közül valaki elnyeri a tetszésünket, akkor a korábbi keretet szűkítenünk kell."

Détári Lajos szeretné, ha már szombaton jól játszana a csapat (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Détári Lajos szeretné, ha már szombaton jól játszana a csapat (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Détári Lajos szeretné, ha már szombaton jól játszana a csapat (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Az első előkészületi mérkőzésre hazai környezetben kerül sor, a Füzesabony ellen meccselnek majd a piros-fehérek. A szurkolók természetesen már a hét végén is láthatják a labdarúgókat, ugyanis szombaton a nyíregyházi teremtornán ott lesz a DVTK is. Egyelőre nincs előrelépés a téli edzőtáborozás ügyében, lehetséges helyszínként Olaszország, illetve Horvátország jöhet szóba. Ami pedig az igazolásokat illeti, az őszi idényben Diósgyőrből közös megegyezéssel távozó Kiprich József a tartozás miatt feljelentette a klubot, ezért a Magyar Labdarúgóliga versenybizottsága kizárta a diósgyőrieket az átigazolásból. Ebedli Ferenc klubigazgató bízik a mielőbbi megegyezésben, és akkor nem lesz akadálya az új játékosok szerződtetésének.
Valójában a szombati, hazai pályán vívandó terembajnoki selejtező adta az apropóját annak, hogy a Nyíregyháza Spartacusnál már szerdán megkezdődött a téli felkészülés. Ami az eddigi változásokat illeti, a szakmai stáb még decemberben megnevezte azokat a futballistákat, akinek szolgálataira nem tart igényt. Détári Lajos 22 futballistából álló keretet szeretne kialakítani, ennek új játékosként lesz tagja az egykori zalaegerszegi, kispesti és kecskeméti kapus, Tóth József, valamint Kenesei Zoltán, aki legutóbb tavaly tavasszal szerepelt a Diósgyőrben. Próbajátékon vesz részt a rakamazi Minczér Tibor, és vannak szlovák kiszemeltek is. A teremtorna után január 13-ig ismét pihenőt kapnak a játékosok, majd megkezdődik a tényleges munka, amelybe egy spanyolországi edzőtáborozás illeszkedik: Szatke Zoltánék február 5-től tizenkét napot töltenek Alicante mellett.
A Nyíregyházához hasonlóan ugyancsak január 5-én kezdte a felkészülést a Matáv, mégpedig a soproni városi stadion edzőpályáján. Az egyedüli hiányzó Molnár Levente volt, a kapus minden bizonnyal Győrött folytatja pályafutását. A játékosok január első hetében naponta egyszer gyakorolnak, aztán január 10-től áttérnek a napi két foglalkozásra. Kialakult a felkészülési mérkőzések sorrendje: az első találkozó a január 22-i pápai teremtorna keretében lesz, majd négy nappal később, január 26-án az osztrák Mattersburg látogat Sopronba. Februárban nyolc találkozó is vár az együttesre, közöttük a legrangosabb a 16-án rendezendő Rapid Wien elleni összecsapás. ---- E ---- M
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik