Vissza tudnak-e vágni a székesfehérváriak az őszi 1-5-ért?

Vágólapra másolva!
2008.03.07. 13:16
A Soproni Liga 18. fordulójának nyitómérkőzésén a kilencedik helyen álló FC Fehérvár a második Budapest Honvéd csapatát fogadja péntek este 19 órától. A helyezések alapján ugyan a vendégek tűnnek esélyesebbnek, ám a fehérváriak hazai pályán mindenkire veszélyesek lehetnek.
Remélhetőleg most csak a pályán lesz nagy küzdelem
Fotó: M. Németh Péter
Remélhetőleg most csak a pályán lesz nagy küzdelem
Remélhetőleg most csak a pályán lesz nagy küzdelem
Fotó: M. Németh Péter
Remélhetőleg most csak a pályán lesz nagy küzdelem

Példa erre a tavaszi nyitóforduló záró találkozója is, amikor a listavezető MTK látogatott a Sóstói stadionba, s Sitku Illés góljával nyertek 1-0-ra, tartották otthon a három pontot a fehérváriak. A következő fordulóban azonban ugyanilyen arányban, idegenben kaptak ki a Kaposvártól.

A Honvéd nem kezdte túl jól az idényt, hiszen a Bozsik-stadionban mindössze 1-1-es döntetlenre futotta a REAC ellenében, viszont ezt követően három ponttal gazdagodott a csapat. Igaz, ehhez nem kellett pályára lépniük, miután a kizárt Sopron lett volna az ellenfelük.

A vendégeknél Abrahamra újból számíthat Supka Attila vezetőedző, aki felgyógyult sérüléséből. Dobos Attila borda sérülése azonban nem jött rendbe. A középpályáson kívül Vincze Gábor bajlódik sérüléssel. Diego már edz, de a sok edzés hiány miatt még nem lehet szó a játékáról. A sérülteken kívül Benjamin személyében egy eltiltott is van, aki korábban 3 meccses eltiltást kapott. A vendégeknél egyedül Fehér Zsolt kínlódik még mindig vállsérülésével, eltiltottjuk nincs.

Ősszel a fővárosban 5-1-re győzött a Honvéd, pedig a 11. percben Bozsics még a vendégeknek szerezte meg a vezetést. Ezt követően viszont Dobos, Palásthy, Diego, Bárányos és Hercegfalvi is betalált.

A RENDŐRSÉG IS KÉSZÜL

Mint ismert, a két klub szurkolótábora nem igazán kedveli egymást, az őszi találkozó után például drukkerek egy csoportja Agárdon támadta meg a hazafelé utazó fehérváriakat. Atrocitásoktól most is fokozottan kell tartani, ezért a rendőrség 16.30 és 22.00 óra között lezárja a Sóstói Stadion III. kapuja és a temető kerítése közötti átjárót, a Temető utca a Szárcsa úti kereszteződésnél, a Csíkvári utat a Széchenyi útnál, illetve a stadion főbejáratánál.

Belépésre a vendégszurkolók a stadion III-as, míg a hazai szurkolók a II-es bejáratát, valamint a stadion főbejáratát vehetik igénybe. A Honvéd szurkolói számára a stadion III. kapuja mögötti parkoló áll rendelkezésre, amennyiben megtelik, az Újváralja soron lesz mód a parkolásra. Az FC Fehérvár szurkolói a II. kapu mögötti terület, az Akác presszó melletti parkolót, a Vásárteret, illetve az Állatkórház mellett lévő parkolót használhatják.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve a Készenléti Rendőrséggel az M7-es autópálya, 7-es számú főút, valamint a Budapest – Székesfehérvár között közlekedő személyszállító vonatok rendőri ellenőrzésére a szükséges intézkedéseket megteszi. A szurkolók érkezési és távozási útvonalait a rendőrség folyamatosan ellenőrzi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik