Döntetlennel mutatkozott be a REAC Sopronban a Nyíregyháza ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.08. 18:36
A találkozót megelőzően a nyolcadik Nyíregyháza négy hellyel, és tíz ponttal állt a REAC előtt. Ez viszont nem látszott meg a meccs képén, a 90 perc kiegyenlített küzdelmet hozott.
Nyerges gólt lőtt, de csapata nem tudott nyerni.
Fotó: Czerkl Gábor
Nyerges gólt lőtt, de csapata nem tudott nyerni.
Nyerges gólt lőtt, de csapata nem tudott nyerni.
Fotó: Czerkl Gábor
Nyerges gólt lőtt, de csapata nem tudott nyerni.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Sopron
Nézőszám: 1300
Játékvezető: Pánczél
Asszisztensek: Deutsch, Szabó P.

A KEZDŐCSAPATOK:
REAC NYÍREGYHÁZA
12 Szántai 1 Illyés
2 Dinka 19 Zaleh
17 Horváth G. 26 Bagoly
5 Sallai 23 Cséke
23 Rása 24 Perényi
6 Kőhalmi 10 Lippai
15 Dancs 27 Ramos
9 Varga Z. 18 M. Boussi
22 Somorjai 11 Granát
11 Nyerges 28 Dosso
10 Torma 25 Szilágyi N.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Aczél Zoltán Révész Attila

Gólszerző(k): Nyerges (60.), Torma (63.) ill. Kovács B. (83.), Dosso (88.)
Csere: Granát helyett Vukadinovics (64.), Torma helyett Selei (64.), Cséke helyett Kovács Béla (77.), Dancsot helyett Kovács Balázs (75.), Zaleh helyett Miskolczi (85.)
Sárga lap: Rása (61.) ill. Ramos (58.), Perényi (90+1.)

Aczél Zoltán együttese nem a legjobb előjelekkel várta első soproni fellépését, mert az alapcsapatból Cseri Gergő, Erős Károly és Kapcsos Vince is hiányzott eltiltás miatt. A vendég nyíregyháziaknál Zabos Attila, Ambrusz Árpád, Minczér Tibor, Welton Silva, és Claudiu Cornaci nem állt Révész Attila menedzser rendelkezésére.

A mérkőzést a Nyíregyháza kezdte veszélyesebben, az első lövés Zaleh nevéhez kötődik. Az argentin védő 16 méterről lőtt a kapu fölé.

Ezt követően a REAC veszélyeztetett: előbb Varga, majd Kőhalmi próbálta eltalálni a kaput, de egyikük sem járt sikerrel.

Az első félidőben mindkét csapat keveset kockáztatott, inkább hátrafelé játszottak. Összesen 4 lövés találta el a kaput, mindkét együttes sok eladott labdával, nagyon pontatlanul játszott. A mezőny legaktívabb játékosa az első 45 percben a vendégek elefántcsontparti csatára, Sindou Dosso volt.

A második játékrészben feljavult a REAC játéka. Előbb Varga, majd Horváth Gábor puskázott el egy nagy helyzetet.

A 60. percben egy hosszú indításra csapott le Nyerges, majd elhúzta a labdát a vendég térfél közepéig kimozduló Illyés mellett, és megszerezte a vezetést a REAC számára.

A gól után kitámadt a Nyíregyháza, aminek az lett az eredménye, hogy egy kontra végén a 63. percben Torma 2–0-ra alakította az állást.

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a három pont sorsa, de a hajrában mégis csak egyenlíteni tudott a vendég együttes. A 83. percben a hat perccel azelőtt csereként beálló Kovács Béla szépített, majd két perccel a lefújás előtt Dosso lövését bevédte Szántai.

A mérkőzés képe alapján reálisnak mondható a döntetlen. A REAC-nak a 60. perc környékén volt egy jó periódusa, míg a Nyíregyházának az utolsó tíz percben. Ezt leszámítva mindkét csapat sok hibával focizott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik